Jan en Inge baatten tot vorig jaar frituur Den Boog uit in Retie. 

Jan en Inge baatten tot vorig jaar frituur Den Boog uit in Retie. © RR

Inge nodigt iedereen uit op begrafenis frietrocker ‘Jan Kilowatt’: “Met friet, cava en sigaren”

ARENDONK, RETIE -

Jan Daneels (44), bekend als ‘Jan Kilowatt’ en organisator van Frietrock in Arendonk, is zondagmorgen plots overleden. Zijn vrouw Inge Daems (42) nodigt iedereen uit op zijn afscheidsfeest. “Om samen op Jan te toasten met de dingen die hij graag had: friet, cava en sigaren”, zegt ze.

Eddy Meulemans
Jan en Inge waren al 25 jaar samen.

Jan en Inge waren al 25 jaar samen. © RR

Jan Daneels en Inge Daems hebben samen jarenlang een frituur uitgebaat op de Turnhoutsebaan in Retie, maar daarnaast zijn ze in de wijde regio bekend als organisatoren van Frietrock, een festival met twee hoofdingrediënten: friet en harde rockmuziek. De opbrengst schenken ze elk jaar aan een goed doel. “Eind augustus vindt normaal de dertiende editie van Frietrock plaats op het terrein van motorclub MC Fire Birds in Arendonk”, zegt Inge. “Jan was de drijvende kracht van het festival. Hij deed de volledige elektriciteit, maar was tegelijk ook de enthousiaste en plezante bezieler van onze werkgroep.”

Verjaardagsfeestje van clublid

Uitgerekend op het festivalterrein van Frietrock, in het lokaal van MC Fire Birds, ging Jan zaterdagavond nog een laatste keer uit de bol op een verjaardagsfeestje van een clublid. “Wat er juist gebeurd is, weet ik niet. Maar zondagmorgen heeft hij dan plots de beslissing genomen om zelf uit het leven te stappen”, zegt zijn vrouw Inge, met wie hij al 25 jaar samen was. “We gaan Jan allemaal keihard missen. Het is een cliché, maar Jan was te goed voor deze wereld. Hij kon geen nee zeggen. Je kon hem alles vragen.”

Zijn officiële naam is Jan Daneels, maar iedereen kent hem als Jan Kilowatt. “Die bijnaam heeft hij overgehouden van zijn job bij de gemeente Beerse, waar hij samenwerkte met een andere Jan. Omdat hij de elektricien was, noemden ze hem Jan Kilowatt. Het is daarna altijd zo gebleven. Hij was er zelf ook best trots op, want het werd zelfs zijn profielnaam op Facebook.”

“Het is een cliché, maar Jan was te goed voor deze wereld. Hij kon geen nee zeggen. Je kon hem alles vragen”, zegt weduwe Inge.

“Het is een cliché, maar Jan was te goed voor deze wereld. Hij kon geen nee zeggen. Je kon hem alles vragen”, zegt weduwe Inge. © EMA

Niet treuren

Ook zijn vele vrienden, onder andere van Frietrock en de Arendonkse motorclub, treuren om het verlies van Jan Kilowatt, die door iedereen geliefd was en met wie je altijd en overal plezier kon maken. Toch vraagt Inge om niet in een hoekje weg te kwijnen met je verdriet. “Jan zou helemaal niet willen dat we hier zitten te treuren”, zegt de weduwe. “Daarom organiseer ik zaterdag na zijn begrafenis een grote afscheidsviering voor hem bij MC Fire Birds in Arendonk. We stellen een frietkraam op en iedereen is welkom. Iedereen mag een frietje komen eten, een glas cava drinken en een sigaar roken, want dat waren de dingen die Jan zo graag had.”

De uitvaartplechtigheid van Jan vindt plaats op zaterdag om 16.30u in crematorium Pontes op de Steenweg op Merksplas in Turnhout. Aansluitend is er een afscheidsfeest bij MC Fire Birds in de Hoendergaarsen in Arendonk.

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio