Op 18 december was RFC Luik al eens te gast in het Armand Melisstadion. 

Op 18 december was RFC Luik al eens te gast in het Armand Melisstadion. © smb

Extra veiligheidsmaatregelen voor de match Dessel Sport - RFC Luik

Dessel -

Naar aanleiding van de eindrondematch van Dessel Sport tegen RFC Luik heeft Kris Van Dijck (N-VA) een burgemeestersbesluit gepubliceerd. Dit besluit bevat twee maatregelen, namelijk de verplichte combiregeling voor de bezoekende supporters en het verbod op aanwezige personen met een stadionverbod op Dessels grondgebied.

Annelies Frederickx

In eerste nationale van het amateurvoetbal betwist Dessel Sport momenteel de eindronde voor promotie. Op zaterdag 14 mei om 20u ontvangt Dessel Sport RFC Luik in het Armand Melisstadion. Na voorafgaande risicoanalyse van de lokale politiediensten wordt deze ontmoeting gekwalificeerd als een ‘voetbalwedstrijd met verhoogd toezicht’ en daarom heeft Kris Van Dijck een burgemeestersbesluit bekendgemaakt, waarin twee maatregelen worden afgekondigd.

Een eerste maatregel is de verplichte combiregeling voor de bezoekende supporters. Deze combiregeling is een nuttig en betrouwbaar instrument gebleken om de orde te handhaven tijdens risicomatchen. Bezoekende supporters worden verplicht om hun toegangsbewijs vooraf aan te kopen. Ze komen gegroepeerd binnen en rijden ook weer gegroepeerd weg. Zo neemt de mogelijkheid tot confrontatie tussen beide supporterskernen af en bovendien blijven de buurtbewoners gevrijwaard van vandalisme.

Aangezien RFC Luik recent nog betrokken was bij ernstige incidenten en er verwacht wordt dat bezoekende supporters met een stadionverbod zich zullen ophouden in de omgeving van de speelterreinen, kondigt het burgemeestersbesluit bijkomende veiligheidsmaatregelen af. Personen met een stadionverbod zijn niet welkom op het hele grondgebied van de gemeente Dessel en dit gedurende vijf uur voor aanvang en tot vijf uur na afloop van de voetbalwedstrijd.

www.dessel.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio