Maarten maakt een sterk debuut met zijn Weyn. © Filip Spoelders

Europees goud voor Antwerpse bieren Weyn en Tipsy Gold

Hove, Mortsel, Brasschaat -

Op de European Beer Challenge in Londen zijn twee bieren uit de Antwerpse rand in de prijzen gevallen. Weyn uit Hove werd bekroond met een gouden medaille terwijl de Tipsy Gold van de broers Hermans uit Brasschaat dubbel goud kreeg.

Filip Spoelders

Na een zilveren medaille op het Concours International de Lyon kreeg Maarten Weyn uit Hove nu ook goud voor zijn allereerste gebrouwen bier. “Dat is onverhoopt, maar natuurlijk heel tof. Het bier wordt op verschillende facetten zoals smaak, kleur, afdronk en geur gejureerd. De goede scores geven blijkbaar aan dat het goed zit. Mijn bier is ondertussen verkrijgbaar in verscheidene Antwerpse cafés, bij drankenhandel Albo in Wilrijk en ook bedrijven vragen steeds meer om het op hun evenementen te kunnen schenken. Begin juni zal ik met Weyn ook aanwezig zijn op het Nerdland Festival”, geeft Maarten mee. Een tweede bier van zijn Weynbrouwerij is ondertussen in de maak.

Dubbel goud

Tipsy Gold ontving zelfs een dubbele gouden medaille. Het bier met wortels in Mortsel werd in 2020 van onder het stof gehaald door Joey en Marc Hermans uit Brasschaat om er hun grootvader Jos mee te eren. Met de voorganger Tipsy oud bruin wonnen ze in 2021 maar liefst drie gouden medailles op achtereenvolgens de European Beer Awards, de Asian Beer Awards en de World Beer Awards. (fisp, jbr)

Dubbel goud voor de Tipsy Gold. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio