De politiezone Mechelen-Willebroek kocht geen Porsche aan. Het gaat om een demovoertuig.  

De politiezone Mechelen-Willebroek kocht geen Porsche aan. Het gaat om een demovoertuig.  © rr

“Nee, de politiezone Mechelen-Willebroek kocht géén Porsche”: sportwagen op vakbeurs zaait verwarring

Mechelen, Willebroek -

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft géén Porsche gekocht. Dat bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande. Het gerucht ontstond omdat op sociale media een foto de ronde doet van een sportwagen met daarop de bestickering van de politiezone.

De foto van de Porsche werd genomen op een vakbeurs voor hulpdiensten in Kortrijk. “Op de beurs zijn verschillende bedrijven en hulpdiensten vertegenwoordigd. Ook wij zijn er met een van onze voertuigen aanwezig”, zegt eerste hoofdinspecteur Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek. “De Porsche werd niet door onze zone aangekocht. We hebben op dit moment ook niet de intentie om zo’n sportwagen in dienst te nemen.”

De Porsche is een demovoertuig van een bedrijf dat reguliere voertuigen ombouwt naar politiewagens. Vermoedelijk gebruikte het bedrijf de bestickering die ze eerder al gebruikte bij de ombouw van wagens die wél door de politiezone werden aangekocht. Dat het niet om een echt politievoertuig gaat, is overigens te zien aan de rest van de bestickering. Zo staat zowel het Nederlandstalige woord ‘Politie’ als het Franstalige ‘Police’ op de wagen.(svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio