©  Dirk Vertommen

Lierenaar gaat door het lint na aanranding van moeder: drie jaar cel

Lier -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 32-jarige Lierenaar veroordeeld tot drie jaar cel met probatie-uitstel. De man was een andere Lierenaar gaan opzoeken en sloeg hem in mekaar nadat zijn moeder hem had verteld over een aanranding.

Theo Derkinderen

In maart van vorig jaar verbleef de moeder van R.A. bij een man in Lier. Toen er problemen ontstonden, besloot de vrouw om de woning te verlaten en ging ze naar een ander adres. Toen haar zoon bij haar langskwam, barstte de vrouw in tranen uit. “Ze vertelde haar zoon dat ze was aangerand door de man waar ze verbleef. De zoon begon te drinken en reageerde woedend en emotioneel tegelijk. Hij ging nog wat medicatie ophalen bij de man in kwestie en ging tegelijk ook verhaal halen over de aanranding”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

“Toen de man de deur opende, deelde hij onmiddellijk enkele rake klappen uit en haalde hij ook uit met een botermes. Het slachtoffer raakte gewond aan de borst, wang en linkerhand. Hij kon het mes afnemen, maar werd verder met de vuisten bewerkt en liep een gebroken neus op”, vult Berteloot aan.

“De emoties zijn die dag hoog opgelopen bij mijn cliënt”, zei advocaat Alec Dom. “Hij werd geconfronteerd met zijn huilende moeder die hem vertelde dat ze was aangerand, of dat er alleszins avances waren gemaakt door de man bij wie ze verbleef.”

Impulsief

De strafpleiter voegde eraan toe dat R.A. was binnengelaten in de woning en dat de ontmoeting uit de hand liep toen de bewoner vertelde dat het ging om een zaak tussen hem en R.’s moeder. “Hij heeft impulsief met de vuisten gereageerd. Het mes zelf heeft hij niet gebruikt en zelfs achtergelaten. Ondertussen verblijft hij wel al meer dan een jaar in de gevangenis. Moet hij nog langer blijven zitten? Ik denk het niet. Hij moet aan zijn toekomst kunnen werken.”

De strafrechter gaf de verdediging gelijk en veroordeelde R.A. tot drie jaar cel met probatie-uitstel. Alleen de ondergane voorhechtenis wordt als effectieve bestraffing aanzien. R.A. mocht de gevangenis ondertussen verlaten. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio