Heidi van BB-Box zamelt kinderkleding in voor het goede doel.  

Heidi van BB-Box zamelt kinderkleding in voor het goede doel.  © Elke Lamens

Kinderwinkel BB-Box zamelt kleding in voor vzw Moeder-Zorg in Turnhout: “Nijpend tekort aan kinderkleding”

Brecht -

Kinderkledingwinkel BB-Box in de Gasthuisstraat 28 zamelt nog tot en met dinsdag 17 mei kinderkleding in voor vzw Moeder-Zorg in Turnhout. “Er is een groot tekort aan kleding van maten 92 tot en met 134”, weet Heidi van BB-Box.

“In 2018 hield ik al eens een inzamelactie en dat was een groot succes. Toen verdeelde ik de ingezamelde kleding en kinderspeelgoed over vier goede doelen”, herinnert Heidi. “Ik las in Gazet Van Antwerpen dat er nu een groot tekort is aan tweedehandse kinderkleding.”

Daarom nam Heidi contact met de vzw Moeder-Zorg in Turnhout, een van de vier doelen uit 2018. “Directrice Loes Dewolf bevestigde dat ze met een tekort kampen, vooral kleding voor de maten 92 tot en met 134. Met BB-Box mikken we op deze leeftijdsgroep en dus stelde ik voor om een inzamelactie op te zetten. Moeder-Zorg reageerde meteen enthousiast.”

BB-Box neemt tot en met 15 mei ook deel aan de Week van de Stenen Winkel en grijpt daarom deze gelegenheid aan om kinderkleding in te zamelen. “Deze week is initieel een Nederlands initiatief, maar ook Belgische winkels nemen eraan deel.”

Heel wat ‘stenen’ winkels, lees: fysieke, hebben het de afgelopen jaren moeilijk. De coronapandemie met lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten. “Bedoeling is om van het fysiek winkelen opnieuw een beleving te maken. Je krijgt advies, kan de kleding voelen en ter plaatse passen.”

Heidi zette de dozen voor de inzamelactie klaar om kinderkleding te doneren.

Heidi zette de dozen voor de inzamelactie klaar om kinderkleding te doneren. © Elke Lamens

Inzamelactie

Tijdens deze Week van de Stenen Winkel kan je iets bijzonders doen voor je klanten. In plaats van zomaar korting te geven, koppelde ik er liever een goed doel aan. Ik koos voor Moeder-Zorg vzw. De vorige actie in 2018 was een grote hulp, nu is het tekort nijpend.”

Elk kledingstuk dat mensen binnenbrengen, is goed voor een bon van 2 euro. “De kleding moet wel nog een ‘rondje’ meekunnen. De bon kan je per aankoopschijf van 12,5 euro inbrengen, tot en met 31 mei. Op die manier genieten klanten korting én helpen ze tegelijkertijd ouders die het minder breed hebben. Die groep groeit overigens, door de alsmaar stijgende prijzen.”

“Mensen zijn niet verplicht om iets te kopen, alleen kleding doneren kan perfect”, benadrukt Heidi. Wie wil kan vanaf vandaag tot en met dinsdag 17 mei, tussen 9.30 en 18u kinderkleding binnenbrengen. De dozen staan klaar om gevuld te worden. Op zaterdag is de winkel in de Gasthuisstraat 28 open van 10 tot 17u. Op maandag is BB-Box gesloten. (ella)

BB-Box, Gasthuisstraat 28, www.facebook.com/bbboxbrecht, www.instagram.com/bbbox_brecht

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio