Dave Haesen. 

Dave Haesen. © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Mijn eerste specialty coffee dronk ik in Melbourne: een eurekamomentje”

Antwerpen -

Elke dag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Dave Haesen (36).

Elien Van Wynsberghe

“Andy, zo heet de koffiebranderij die ik twee jaar geleden samen met mijn vennoot heb opgericht in de Blikfabriek in Hoboken. Daar is intussen ook een fysieke koffiebar uit voortgevloeid, hier op het Zuid. Die hebben we twee weken geleden geopend.”

“Ik heb altijd in de horeca gewerkt, al van mijn 16 jaar. Maar toen dronk ik nog geen koffie. Dat is pas gekomen toen ik naar Australië trok. Ik heb vijf jaar in Melbourne gewoond, dé koffiehoofdstad van de wereld. Het is daar dat ik voor het eerst specialty coffee heb gedronken. Dat was een eurekamomentje voor mij. Vijf jaar lang ben ik me daar verder in gaan verdiepen. Nadien ben ik terug naar België gekomen en ben ik op mezelf begonnen.”

“Sinds zes jaar baat ik koffiebar Butchers Coffee uit. Een eigen koffiebranderij starten, was het natuurlijke gevolg. We willen de kunst van koffie maken tot bij een breder publiek brengen. Door de coronacrisis ben ik nog niet al te vaak op prospectie kunnen gaan naar het buitenland. Eén keer ben ik intussen op plaatsbezoek in Kenia geweest. Maar de bedoeling is om snel nog eens ter plaatse te gaan in de Coffee Belt. Die strekt zich uit over een gebied rond de evenaar, waar het warm is en waar je op een bepaalde hoogte zit. Dat je daar ook de beste koffie kan drinken, klopt wel niet. Het beste spul wordt naar de rijke landen verstuurd. Daar, in de landen van oorsprong, drink je zelden goede koffie.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio