In twee dagen bakten de leerlingen van GO!Tak 5600 wafels. 

In twee dagen bakten de leerlingen van GO!Tak 5600 wafels. © Marc Wouters

Leerlingen van GO!TAK maken wafels voor de sociale kruidenier. “Steeds meer gezinnen doen een beroep op ons”

STABROEK -

“Na een bezoek aan de sociale kruidenier De Molen waren we onder de indruk”, zegt Xena (14). ”We wilden iets doen voor mensen die het moeilijk hebben.” Xena volgt ‘Zorg en Welzijn’ in GO!TAK Stabroek en samen met de medeleerlingen en leerkrachten besloot de afdeling wafels te bakken.

Er komt heel wat meer om het hoekje gluren om de wafels aan de man te brengen.

Er komt heel wat meer om het hoekje gluren om de wafels aan de man te brengen. © Marc Wouters

“Onze leerlingen vinden het belangrijk dat iedereen de kans moet krijgen om gezonde en kwaliteitsvolle producten te kopen”, zegt Kim Verstrepen, leerkracht project algemene vakken. “Ze zijn er zich van bewust dat door de stijgende energieprijzen en de oorlog in Oekraïne het leven duurder wordt en dat er steeds meer gezinnen in de armoede terecht komen.” “Tot voor kort bezochten ongeveer 25 personen onze winkel, enkele weken geleden waren er dat al 40. steeds meer gezinnen doen beroep op ons voor hun aankopen”, vertelt Karel Mennes van de sociale kruidenier. “We hebben ons weekbudget voor aankopen moeten verhogen. Het leven wordt duidelijk fors duurder”, vult Gilberte Van de Mert aan. 

Leerlingen van GO!TAK bakken wafels voor de sociale kruidenier.

Leerlingen van GO!TAK bakken wafels voor de sociale kruidenier. © Marc Wouters

Om het initiatief van de leerlingen in het leerprogramma in te schakelen, werd de wafelenbak in een project gegoten. “Wafels bakken is een zaak, maar hoe breng je die aan de man? Je moet aankopen doen, prijs berekenen, reclame maken en affiches ontwerpen”, zegt Kim Verstrepen. Samen met collega leerkrachten Sophie Fierens (huishoudkunde) en Veerle Heirman (voeding), brachten de leerlingen het project tot een goed einde. In totaal werden 500 wafels gebakken. Dinsdag kon het mooie bedrag van 250 euro worden overgemaakt aan de vertegenwoordigers van de sociale kruidenier De Molen. (mawo)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio