© politie Balen-Dessel-Mol

Politie stelt meerdere inbreuken vast bij negen handelszaken

Mol, Balen, Dessel -

Bij een controleactie vrijdagavond in negen handelszaken hebben de politie Balen-Dessel-Mol en enkele inspectiediensten een aantal illegale praktijken vastgesteld.

De controle kwam er na een sterk vermoeden van wanpraktijken in de bedrijfsvoering van enkele handelszaken. “In Mol zijn vijf nachtwinkels en twee handelszaken gecontroleerd”, zegt Lotte Caers van de politie Balen-Dessel-Mol. “In Balen en Dessel ging het telkens om één nachtwinkel. De focus lag op de naleving van de verschillende regelgevingen en het opsporen van eventuele illegale activiteiten die de lokale economie en de maatschappij ondermijnen en overlast veroorzaken. Tijdens de controle zijn drie personen opgepakt die illegaal in ons land verblijven, onder wie een geseind persoon met bevel tot gevangenneming. Hij werd overgebracht naar de gevangenis. We troffen ook gebruikershoeveelheden drugs en drie verboden wapens aan. Er werd een proces-verbaal opgesteld naar aanleiding van witwas.”

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ontdekte etenswaren die niet op de juiste temperatuur bewaard werden en diepvriesproducten zonder etiket. De FOD Volksgezondheid maakte onder andere een proces-verbaal op voor de verkoop van E-sigaretten en nam een aantal tabaksproducten in beslag. De inspectie van de douane nam geneesmiddelen, een grote hoeveelheid sigaren gevuld met cannabis, illegale tabaksproducten en tabaksproducten zonder accijnszegel in beslag. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio