Het stadsregionaal mobiliteitsplan roept vragen op bij N-VA in Vosselaar. 

Het stadsregionaal mobiliteitsplan roept vragen op bij N-VA in Vosselaar. © BELGA

N-VA stelt intergemeentelijk mobiliteitsplan in vraag: “Meer structurele maatregelen nodig”

Vosselaar -

De oppositiepartij N-VA in Vosselaar heeft kritiek op het intergemeentelijk mobiliteitsplan van de stadsregio Turnhout. De gemeenteraad keurde dit plan wel goed, maar de fractie N-VA onthield zich bij de stemming. “Het globale plaatje blijft teleurstellend”, zegt raadslid Yves Vandyck (N-VA).

Zowel Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar hebben het licht op groen gezet voor het stadsregionaal mobiliteitsplan. In Vosselaar had de kersverse oppositiepartij N-VA wel bedenkingen bij het plan om onder meer tegen 2035 het aantal verplaatsingen met de fiets en het openbaar vervoer fors te verhogen. “Op zich is dit plan een nobel initiatief, maar het globale plaatje blijft teleurstellend”, stelde Yves Vandyck (N-VA). “Wij hebben het zeer moeilijk met de invoering van een zone 30 in onze gehele bebouwde kom en met circulatiemaatregelen die het haast onmogelijk maken om met de wagen van punt A naar punt B te rijden. Wij pleiten ervoor dat zowel de wagen als de zwakke weggebruiker in harmonie kunnen samenleven, maar elk op hun eigen stukje afgescheiden weg. De Antwerpsesteenweg gaat ook snel verzadigd zijn als er geen structurele maatregelen gebeuren. In het plan wordt er te weinig ingezet op het herbekijken van de infrastructuur.”

De fractie die tot voor enkele maanden nog mee in de meerderheid zat, onthield zich bij de stemming over het mobiliteitsplan. Alle andere raadsleden keurden het plan wel goed. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio