© Politie Antwerpen

Man koopt drugs aan schoolpoort: moeder van 19-jarige dealer probeert 30.000 euro te verbergen

Ekeren -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend twee dealers van 17 en 19 jaar opgepakt in Ekeren. De kerels hadden cocaïne verkocht aan een dertiger die een schoolreünie bijwoonde. Tijdens de huiszoeking bij een van de verdachten probeerde zijn moeder 30.000 euro cash geld te verbergen voor de politie.

jtp

Tijdens een anonieme patrouille in Ekeren merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een man op die een schoolreünie in een school aan de Oorderseweg verliet en contact maakte met twee personen in een wagen. De politie besloot hen te volgen en reed de wagen klem op de Noorderlaan voor een controle. In de wagen zaten een 17-jarige kerel uit Hoboken en een 19-jarige man uit Borgerhout. De politie trof ook acht dosissen cocaïne aan.

“De 31-jarige man op het schoolfeest werd aangesproken en moest erkennen dat hij net cocaïne had gekocht. Dat leverde hem een boete op”, zegt de politie, die twee huiszoekingen uitvoerde bij de dealers thuis. De moeder van de 19-jarige verdachte probeerde daarbij zo’n 30.000 euro cash te verbergen voor de politie.

“Het geld werd desondanks in beslag genomen en er werd een proces-verbaal opgemaakt voor witwas”, aldus de politie. De 17-jarige verdachte werd voor de jeugdrechter gebracht, de 19-jarige werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Ook in Wilrijk pakte de politie vrijdagavond een dealer op die drugs leverde met de wagen. De politie trof verschillende zakjes cocaïne aan in een verborgen ruimte. “De 22-jarige man had ook 1.410 euro cash geld op zak en werd voorgeleid. Zijn wagen werd in beslag genomen.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio