©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen is na late nederlaag tegen AA Gent uitgeteld in Europe play-offs

Na het 1-0-verlies van afgelopen zaterdag heeft KV Mechelen ook in de return tegen AA Gent aan het kortste eind getrokken: 1-2. Malinwa voetbalde met veel gretigheid, al creëerden de bezoekers twee goede kansen waaruit Ngadeu met het hoofd kon scoren. Mrabti miste nadien een penalty en Bezus mikte op de binnenkant van de paal. Hairemans was wel trefzeker met een heerlijke penseelstreek. Een terecht gelijkspel leek in de maak, tot de onvermijdelijke Tissoudali in het absolute slot toesloeg. Een zure afloop voor de Mechelse krijgers.

Diederik Geypen

“Ik vrees niet voor verslapping of egoïstische acties van jongens die zich in de kijker willen spelen. Daarvoor ken ik mijn groep te goed”, blikte Vrancken dinsdag vooruit op deze partij met minimale inzet. En of hij zijn groep goed kent. Zijn manschappen begonnen met veel duelkracht, joegen fel door en etaleerden een duidelijke aanvalslust.

Protest tegen het vroege aanvangsuur

De goesting van de spelers sloeg al snel over op de fans, die mondjesmaat binnenstroomden. Het vroege aanvangsuur (18u45), niet voor het eerst trouwens dit seizoen, lokte protest uit. De spionkop achter het doel deed pas na twaalf minuten haar intrede. ‘Sorry, nog aan het werk!’, stond er tot dan te lezen op een alleszeggend spandoek.

LEES OOK. Protestactie bij KV Mechelen - AA Gent: “De 12de man heeft ook een kalender!”

 ©  BELGA

KV begon dus scherp aan de partij. Storm en Cuypers zagen hun schot in de beginminuten afgeblokt worden. Mrabti mikte naast. Toen Ngadeu Cuypers neer tackelde in de zestien en zowel de bal als de man speelde schreeuwde heel Geel-Rood om een strafschop. Scheidsrechter Boterberg en de VAR beoordeelden de fase anders.

De eerste grote kans voor de bekerwinnaar was meteen een hele grote. Alleen voor doel mikte aanvoerder Odjidja naast. Even voorbij het halfuur volgde de 0-1 toch. Vanlerberghe liet Ngadeu lopen op een hoekschop. De vrijgelaten Kameroener kopte staalhard binnen.

Penaltyspecialist Roef

Mechelen reageerde op die achterstand met een onfortuinlijke misser van Shved, al liep Cuypers in de actie ervoor buitenspel. Met de rust in zicht kreeg de thuisploeg wel een strafschop na een fout van Godeau op Cuypers. Specialist Roef – remember de penaltyreeks in de bekerfinale – ging de goede kant uit om Mrabti het scoren te beletten. Ook in Eupen twee maanden geleden liet de Zweed al een elfmeter onbenut.

 ©  BELGA

Mechelen ging na de pauze door op zijn elan. Shved mikte na een knappe dribbel te centraal. Roef moest nog eens goed plat op een scherpe voorzet van Storm. Op het uur verwaterde de match. Invaller Bezus maakte iedereen weer wakker met een plaatsbal op de binnenkant van de paal. Een trio achtereenvolgende corners aan de overzijde leverde geen gevaar op.

Dolle slotminuten

In het slotkwartier raapte Mechelen nog eens al zijn moed bij elkaar om op zoek te gaan naar dat verdiende punt. Godeau legde Cuypers neer op de rand van de zestien. Een ideale plaats voor invaller Hairemans om zijn traptechniek te showen. Dat deed hij ook. Geofke Deurne-Noord schilderde het leer prachtig over de muur. Roef stond erbij en keek ernaar. Een logische score stond zo op het bord, tot Tissoudali er in de allerlaatste seconden nog 1-2 van maakte. Gent komt zo weer een stap dichter bij de groepswinst. De Mechelse aanhang liet de nederlaag niet aan haar hart komen en bedankte de ploeg met een welgemeende ‘Merci KV’.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Gouden invalbeurt van Hairemans levert Malinwa helaas niets op

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

    MEER OVER KV Mechelen