Het was druk in de omgeving van het Sportpaleis maandag, maar niet drukker dan anders. 

Het was druk in de omgeving van het Sportpaleis maandag, maar niet drukker dan anders. © Dirk Kerstens

Hinder blijft grotendeels uit op eerste dag van werken aan Schijnpoort

Antwerpen -

De Oosterweelwerken laten zich vanaf nu ook voelen in de omgeving van het Sportpaleis. Maandag begonnen daar de voorbereidende werken voor een dubbelrichtingfietspad rond de werkzone en voor een oversteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van het Sportpaleis. Grote hinder blijft voorlopig uit.

Het is druk maandagnamiddag aan het begin van de spits op het kruispunt aan Schijnpoort. Maar niet drukker of chaotischer dan anders. Net voor het Sportpaleis, op de Schijnpoortweg zijn hekken gezet waardoor er voor de auto’s minder rijstroken beschikbaar zijn. Voor het Sportpaleis komt een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers en rond de werkzone komt een fietspad.

De komende maanden wordt ook onder meer de middenbermen verhard en de verouderde traminfrastructuur wordt verwijderd op de Schijnpoortweg en ook op Bisschoppenhoflaan in de buurt van het Sportpaleis.

Zoals bouwheer van Oosterweel Lantis had voorspeld, bleef de grote hinder maandag nog uit en was het er niet langer aanschuiven dan anders. Vanaf het najaar pas worden de werken een pak ingrijpender. Dan is heel het kruispunt en de omgeving zoveel mogelijk te vermijden.

Op de langere termijn komt er op deze locatie een nieuw aansluitingscomplex met op- en afritten in alle richtingen. De Ring wordt er onder de Schijnpoortweg gelegd, waardoor er aan het Sportpaleis een stukje kap kan worden gelegd.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio