© BELGAIMAGE

Gemeente biedt inwoners de mogelijkheid om communicatie digitaal te ontvangen

Merksplas -

Via het project ‘Gemeente zonder Gemeentehuis’ gaan vier Vlaamse gemeenten, waaronder Merksplas, starten met een systeem van slimme post op maat van de inwoners.

Heel wat attesten, facturen, oproepingsbrieven en andere communicatie van gemeentebesturen verloopt via brieven die met de post gestuurd worden. Het gebruik van het e-loket voor attesten en uittreksels neemt wel toe. 43% van de inwoners van Merksplas heeft ook de digitale postbus e-Box van de Vlaamse overheid geactiveerd. “Een moderne gemeente houdt rekening met de voorkeur van haar inwoners en evolueert mee met nieuwe technologieën”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas).

“Met de groep van 4 gemeenten van ‘Gemeente zonder Gemeentehuis’ werkten we een voorstel uit om enerzijds digitale post te versturen naar inwoners die hun e-Box gebruiken, en om anderzijds papieren post te versturen naar inwoners die hun e-Box niet gebruiken. Niemand valt uit de boot. Dat ieders persoonlijke voorkeur bepalend is, vormt de grote sterkte van dit project.” Ook op Mijn Burgerprofiel kan de digitale post geraadpleegd worden. De bedoeling is om het systeem op termijn uit te breiden naar andere Vlaamse gemeenten. (ram)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio