Stijn Van de Weerd (links) en Pieter Van de Put organiseren zaterdag in discotheek Cobra-Deluxe in Lichtaart de Rewind Party. 

Stijn Van de Weerd (links) en Pieter Van de Put organiseren zaterdag in discotheek Cobra-Deluxe in Lichtaart de Rewind Party. © Bart Van den Langenbergh

Rewind Party katapulteert dancing Cobra twintig jaar terug in de tijd: “Deejays van toen zijn er nog altijd”

Lichtaart, Herentals, Nijlen -

Liefhebbers van dancemuziek van een goede twintig jaar geleden moeten op zaterdag 14 mei zeker afzakken naar dancing Cobra-Deluxe in Lichtaart (Kasterlee). Stijn Van de Weerd (40) uit Herentals en Pieter Van de Put (38) uit Nijlen pakken daar uit met een Rewind Party. “We brengen 100% het discotheekgevoel van toen terug”, zegt Stijn Van de Weerd.

Bart Van den Langenbergh

Dancing Cobra-Deluxe, ook bekend als de Cobra, tegenover het pretpark Bobbejaanland op de Olensteenweg in Lichtaart komt op zaterdag 14 mei vanaf 21.30u weer volledig onder stoom te staan tijdens de Rewind Party. Initiatiefnemers Stijn Van de Weerd en Pieter Van de Put roepen met deze retro-party met verscheidene deejays van weleer het discotheekgevoel van twintig jaar geleden op. “Het was de tijd dat we elk weekend het land doorkruisten onderweg naar onze favoriete discotheken. De feestweekends begonnen eigenlijk al op donderdag en eindigden vaak op maandagavond”, legt Stijn Van de Weerd. “Eigenlijk was er, inclusief de afterclubs, zowat 24u op 24 wel ergens iets te beleven. En in de Kempen waren er toen nog heel wat discotheken, denk maar aan Reflex in Westerlo, Highstreet in Hoogstraten, Carat in Bouwel of Atmoz in Vosselaar. Dat zijn allemaal vergane glories. Dancing Millennium in Herselt is zowat de enige uitzondering. Discotheek Cobra in Lichtaart werd vroeger ook druk bezocht en straalde een bepaalde sfeer uit. De goedgelegen dancing is de ideale locatie voor de Rewind Party.”

Bonzaï en ARS

De organisatoren willen met de inrichting van de Cobra de sfeer van twintig jaar geleden helemaal terugbrengen. Op de drankkaart staan zaterdagavond uiteraard ook de rode vodka-Red Bull en Bacardi Breezer. Het is zelfs goed mogelijk dat volledige bakken bier weer door de discotheek worden geloodst. “De deejays van toen zijn er nog steeds en de muziek ook nog”, vertellen Stijn en Pieter, beiden actief in de evenementensector. “Wij brengen tijdens de party de clubclassics die je destijds kon horen in de discotheken. België was een trendsetter op het gebied van elektronische dansmuziek, toen nog meer dan vandaag. Labels als Bonzaï en ARS brachten elke week nieuwe beats op de dansvloer. We spreken met de Rewind Party vooral een publiek van tussen de 30 en 45 jaar oud aan.”

DJ Wout

De initiatiefnemers wilden het concept al wat eerder in de Lichtaartse discotheek uitrollen, maar door de coronacrisis moest alles even in de ijskast worden gestopt. De line-up van de Rewind Party is veelbelovend. “We brengen een hele avond topdeejays met ervaring in retrohouse, trance en ballroom classics”, leggen ze uit. “We verwelkomen zaterdagavond onder meer DJ Wout, vroegere resident van Illusion en Carat en oprichter van de populaire danceband Sylver. Ook Jan Vervloet is al dertig jaar een vaste waarde in de Belgische dance-scene. Met de danceformatie Fiocco behaalde hij meerdere awards en gouden platen.” Stijn Van de Weerd staat als deejay Stanny ook achter de draaitafels, net als Gemeni & Jess en A-Tom-X. Een toegangsticket kost 15 euro.

DJ Wout, bekend van Sylver, is een van de blikvangers tijdens de Rewind Party in Lichtaart. 

DJ Wout, bekend van Sylver, is een van de blikvangers tijdens de Rewind Party in Lichtaart. © RR

www.rewindparty.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio