Merksem en Genk krijgen de primeur in het resale-project. 

Merksem en Genk krijgen de primeur in het resale-project. © Patrick De Roo

Na groot succes in Nederland: Zeeman verkoopt vanaf nu ook tweedehandskledij in Merksem

Merksem -

In het XL Zeemanfiliaal op de Bredabaan in Merksem wordt nu ook tweedehands kinder-en babykledij verkocht. Klanten kunnen ook stukken afgeven in de winkel die ze niet meer nodig hebben. “We verkopen daardoor nu ook merken, maar dan veel goedkoper”, zegt Caroline van Turennout van Zeeman.

Rebecca Van Remoortere

De keten Zeeman, vooral bekend voor de verkoop van spullen en kledij aan lage prijzen, wil duurzamer te werk gaan. Daarom wordt gestart met een proefproject waar de consument tweedehands baby- en kinderkleding kan kopen en tegelijkertijd de mogelijkheid heeft om gebruikte kleding in te leveren voor hergebruik of recycling.

In Genk werd vorige week al gestart met het proefproject en sinds maandag hangt de tweedehands collectie ook bij Zeeman Merksem op de Bredabaan. “We dragen zo bij aan een circulaire economie en spelen in op de trend van tweedehands winkelen. Het matchen van nieuwe basics met tweedehandskleding is populairder dan ooit. Ondanks deze opkomende trend belandt er nog steeds te veel kleding in de vuilnisbak”, aldus Caroline van Turennout.

In het filiaal in Merksem krijgt de klant nu de mogelijkheid om gebruikte kleding te deponeren in een inzamelbox. Voor alle duidelijkheid: dat moeten geen kleren zijn van het merk Zeeman.

Sociale retail

De kwaliteit van de ingezamelde kleding wordt door ‘Het Goed’, een sociale retail-onderneming met dertig winkels die zich inzet voor hergebruik, gecontroleerd en gesorteerd. Ofwel richting hergebruik, of naar recyclage. Alle kledingstukken die voldoen aan de kwaliteitseisen krijgen zo een tweede leven.

De kledingstukken die niet geschikt zijn, krijgen een nieuw leven als garens, isolatiemateriaal of poetsdoeken. De baby- en kinderkleding die van goede kwaliteit is, herken je in het filiaal aan het Resale-label.

De spullen zijn te koop op de Bredabaan in Merksem.

De spullen zijn te koop op de Bredabaan in Merksem. © Patrick De Roo

In Nederland is de verkoop van tweedehands spullen bij Zeeman een succes. Het inleveren van kleding kan daar vandaag al in alle winkels. In 2021 heeft Zeeman met de verkoop van tweedehands kleding al 15.000 kg CO2 bespaard. Het proefproject wordt geëvalueerd en kan zo verder uitrollen naar andere filialen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio