Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Gevaarlijke bestuurder rijdt door straat met spelende kinderen en laat gehuurde wagen achter

Kiel -

De Antwerpse politie heeft zondag een gehuurde luxewagen in beslag genomen nadat de bestuurder er gevaarlijke toeren mee uithaalde op het Kiel. De man reed met hoge snelheden door een straat vol spelende kinderen en sloeg daarna op de vlucht voor de politie.

jtp

Een fietspatrouille van het wijkteam Kiel merkte de wagen met Nederlandse nummerplaat zondagnamiddag op in de Van Peenestraat. “Heel wat kinderen die in de straat speelden of wandelden schrokken hevig van het optrekkende voertuig. De inspecteurs besloten de weg van het voertuig te blokkeren met hun fietsen en leidden het voertuig af in een doodlopende straat”, zegt de politie.

De bestuurder reed de straat met hoge snelheid in en vluchtte meteen te voet weg. Daarbij liet de man de wagen en zijn passagier achter. “Om te vermijden dat de passagier met het voertuig zou wegvluchten besloten de inspecteurs de achtervolging niet in te zetten”, zegt de politie. De wagen bleek gehuurd voor een trouwfeest op zaterdag. “De passagier weigerde informatie te geven over de bestuurder, waarop de politie besloot de wagen bestuurlijk in beslag te nemen. De huurder zal zich moeten verantwoorden alvorens de wagen kan gerecupereerd worden”, aldus de politie.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio