Dieter Vandenbergh en Ludo Konings van MuMoZa (beiden rechts) met Dirk Verstocken van de Joe Cocker Connection. ©  kristin matthyssen

Joe Cocker Connection wordt een van de topacts op MuMoZa deze zomer

Pulderbos -

De échte Joe Cocker overleed in 2014 en zullen we dus nooit meer live aan het werk kunnen zien. Maar Dirk Verstocken van de Joe Cocker Connection vormt een waardig alternatief. De organisatoren van festival MuMoZa (Muziek Molen Zandhoven) die hun affiche bekendmaakten, wisten hem te strikken en beloven nu al vuurwerk.

Ludo Konings en Dieter Vandenbergh hadden pech dat ze voor de voorstelling van hun affiche moesten opboksen tegen het optreden van Willy Sommers dat net aan de gang was. Een ietwat ongelukkige timing. Zo kwam er ook minder volk kijken naar Ella Ray aan café GRAAN, onder de wieken van de molen in Pulderbos, dan deze zangeres eigenlijk verdiend had.

Dieter Vandenbergh en Ludo Konings hadden Dirk Verstocken van de Joe Cocker Connection uitgenodigd om een verrassingsnummer te zingen. Dat was geen toeval, want de band vormt de topact op 17 juli, de tweede festivaldag van MuMoZa. Het gratis muziekfestival zal deze zomer op 10 en 17 juli plaatsvinden tussen 14u en 20u. Op de eerste dag komen Battaclan, Jean & Les Flamands en Franklin (ode to Aretha). De eerste festivaldag kadert ook nog in de 11 juliviering. Shorty Jetson en The Lefthands en Joe Cocker Connection sluiten op 17 juli af, al hebben de organisatoren nog een extra verrassing achter de hand.

“Joe Cocker Connection is bijzonder straf en stond al op de grote buitenlandse podia”, zegt Ludo Konings, zelf in zijn tijd ook geen onverdienstelijk Joe Cocker-performer.

Als je Dirk Verstocken hoort praten, hoor je meteen de rauwe doorrookte stem van Cocker. De artiest brengt de nummers zelfs met de typische molenwiekende armbewegingen.

Het goede doel van MuMoZa dit jaar is het praatcafé Dwaallicht, voor familie van en personen met dementie.  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners