© rr

Inwoners kunnen eigen acties melden via klimaatwebsite

Duffel -

De gemeente Duffel en Igemo lanceren vandaag, maandag, de klimaatwebsite duffel2030.be. Daar kun je als inwoner zelf melden hoe je helpt om onder andere de CO₂-uitstoot te verminderen en zo Duffel toekomstbestendig te maken.

“We willen het leven in Duffel aangenaam houden. Onze gemeente onderneemt verscheidene initiatieven onder de noemer #Duffel2030 om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan. Naast onze eigen inspanningen hebben we ook de hulp van de Duffelaars nodig. Hun bijdrage zoals bijvoorbeeld het planten van een boom in de tuin, het plaatsen van zonnepanelen en renoveren, kunnen ze voortaan registreren op onze klimaatwebsite”, zegt schepen van Milieu en Natuur Isabel Glorie (N-VA).

Het lokaal bestuur blijft zich inzetten om een goede levenskwaliteit in Duffel te behouden en de impact van de klimaatverandering tegen te gaan. In 2019 ondertekende de gemeente het Burgemeestersconvenant 2030, met de inspanning om tegen 2030 de CO₂-uitstoot met 40% te verminderen. Later volgde nog het Lokaal Energie- en Klimaatpact waarmee de gemeente en de Vlaamse Regering de handen in elkaar slaan om de nodige klimaatdoelstellingen waar te maken.  (cvr)

duffel2030.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio