De kinderen van het tweede leerjaar van de gemeentelijke basisschool Hulshout tonen dat ze helden zijn door met de fiets naar school te komen. 

De kinderen van het tweede leerjaar van de gemeentelijke basisschool Hulshout tonen dat ze helden zijn door met de fiets naar school te komen. © RR

Bike2School schakelt in mei versnelling hoger

Kempen -

Met Bike2School lanceerden veertien Kempense gemeentes samen met IOK een bonussysteem dat kinderen en jongeren aanmoedigt vaker duurzaam naar school te komen. In mei valt voor hen nog meer te verdienen.

Liefst 86 scholen in veertien gemeentes passen Bike2School toe. Kinderen uit de lagere school die met de fiets, de step of te voet naar school komen, verdienen daarmee virtuele munten of bucks. Dat gebeurt automatisch via een elektronischt tagsysteem. Met die bucks kunnen ze kleine aankopen bij lokale handelaars doen. Sinds de start van het project bij aanvang van het schooljaar legden de kinderen zo al 1,21 miljoen kilometer af, dertig keer een rondje rond de planeet.

Die afstand gaat wellicht in mei nog steil omhoog, omdat de kinderen de hele maand lang extra prijzen kunnen winnen. Daarvoor loopt nog tot 23 mei de Heldenwedstrijd. “Leerlingen poseren met hun klas als echte helden. Die foto’s komen op de Facebookpagina van Kempen2030. De leerlingen van de klassen met de meeste likes winnen leuke prijzen zoals een uitstap naar de SuperJump in Geel, de Lilse Bergen in Gierle (Lille) of de Hidrodoe in Herentals”, zegt Katleen Mertens van IOK. (ho)

www.facebook.com/Kempen2030

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio