Diaken Leo van Gink verhuist de kringloopwinkel naar de Nieuwstraat. 

Diaken Leo van Gink verhuist de kringloopwinkel naar de Nieuwstraat. © RR

Kringloopwinkel ’t Schakeltje sluit eind deze maand de deuren

Essen -

Kringloopwinkel ’t Schakeltje gaat verhuizen van de Kerkstraat naar de Nieuwstraat. Daarom sluit hij op 28 mei de deuren, om die op 25 juni feestelijk te heropenen. Net op tijd om het 25-jarig jubileum te vieren.

Diaken Leo van Gink: “De nieuwe winkel in de Nieuwstraat is zeer goed gelegen. Het gebouw is prima onderhouden, heeft verwarming en elektriciteit. Dat hadden we in het oude gebouw al twee jaar niet meer. Nadeel is wel dat het gebouw kleiner is dan de vorige locatie. We moeten dus inkrimpen. Alle vrijwilligers zijn in ieder geval dolenthousiast over het nieuwe gebouw.”

’t Schakeltje krijgt er overigens buren. Essenaar Luc van Thillo (oprichter Robotland, red.) kocht het pand en organiseert er samen met Dave Vercauteren van Jabbedabbedoe allerlei activiteiten. Ook de Sint-Sebastiaansgilde krijgt een stek in het nieuwe gebouw. “Zijn vader, Fons van Thillo, zit bij de Sint-Sebastiaansgilde”, weet van Gink.

“Op deze locatie zitten we zichtbaarder dan in de Kerkstraat. Hier passeren veel Nederlanders. Ik maakte de voorbije week ook heel wat pasjes aan voor Oekraïense vluchtelingen. Ik verwacht dus zeker meer bezoekers.”

’t Schakeltje is nog tot 28 mei geopend in de Kerkstraat.

’t Schakeltje is nog tot 28 mei geopend in de Kerkstraat. © RR

Leo van Gink is nog op zoek naar kinderkleding en speelgoed. “Ook huisraad mag blijven komen, liefst nog in goede staat. Het is niet de bedoeling om hier kapotte spullen af te leveren.”

Op 25 juni is het dus feest in kringloopwinkel ’t Schakeltje. “We heropenen met een kleine receptie in het nieuwe gebouw, maar ook om ons 25-jarig bestaan te vieren. Naast samen klinken met een glaasje en voorzien we ook in leuke kinderanimatie. ‘t Schakeltje is er voor iedereen.”

Daarna is de winkel opnieuw geopend op woensdag van 13.30 tot 16u en op zaterdag van 10 tot 12u. Spullen binnenbrengen kan vanaf 25 juni enkel nog op woensdagavond tussen 18 en 19.30u. (ella)

Heropening ’t Schakeltje op 25 juni, 10 tot 15u, Nieuwstraat 111, Essen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio