Tot na de bouwvakantie is alleen plaatselijk verkeer mogelijk in de Nikelaan. 

Tot na de bouwvakantie is alleen plaatselijk verkeer mogelijk in de Nikelaan. © AF

Laatste fase onderhoudswerken Nikelaan gaat van start

Meerhout -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf dinsdag 10 mei werkzaamheden uit op de Nikelaan in Meerhout. Tussen de inritten van BCTN en Nike wordt het wegdek volledig vernieuwd.

Op 10 mei start de laatste fase van de onderhoudswerken van de Nikelaan in Meerhout. In de zomers van 2019 en 2021 werden al eerdere werkzaamheden uitgevoerd en nu gaat AWV het wegdek vernieuwen tussen de inritten van BCTN en Nike.

In die zone wordt de oude betonweg volledig uitgebroken, waarna de rijweg opnieuw opgebouwd wordt vanaf de fundering. De werkzaamheden duren naar schatting tien weken. Aan de werf blijft een doorgang met verkeerslichten steeds mogelijk in beide richtingen voor plaatselijk verkeer.

Doorgaand verkeer wordt aangeraden om tussen de complexen Ham en Geel-Oost via de E313 te rijden. Fietsers kunnen het fietspad en Langvoort blijven gebruiken. Na de bouwvakantie, in augustus 2022, gaat de weg opnieuw volledig open voor alle verkeer.

De geplande werkzaamheden zijn wel weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning wijzigen, maar de meest recente informatie over het project is steeds terug te vinden op de website. (af)

www.wegenenverkeer.be/meerhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio