©  Mpics

Ondanks drie rode kaarten gaat ASV Geel door naar de volgende ronde: “Hoe gaan we dat volgende week aanpakken tegen Blankenberge?”

Op het veld van Boezinge plaatste Geel zich voor de volgende ronde met zicht op voetbal in de nationale reeksen. Met moeite want ASV Geel moest nog verlengingen spelen en uiteindelijk beslisten de strafschoppen. Een glansrol was er voor doelman Oussayd Belkouch.

In tegenstelling tot Berg en Dal slaagde ASV Geel er wel in om zich te plaatsen voor de volgende ronde. “Uiteraard ben ik heel fier op de prestatie van mijn spelers”, zei trainer Bart Janssens. “Want het was niet gemakkelijk spelen. We stuitten op een tegenstrever die continu op eigen helft bleef voetballen. Boezinge kwam een paar keer goed weg want in de eerste helft misten we wel drie mooie kansen. Zij dwongen slechts één goed moment af in de tweede helft en scoorden dan ook meteen. Zonde - want we hadden het moeilijk om te reageren maar gelukkig voor ons pakte Carvalho dan uit met een schot vanop dertig meter, wat een wereldgoal.”

Acht spelers op het veld

Maar dan begon de Geelse afvallingskoers. Hoebregs pakte diep in de tweede helft zijn tweede gele kaart. Maar daar bleef het niet bij: de laatste zeven minuten van de wedstrijd moest Geel met negen verder spelen. En met nog amper vier minuten op de klok bleven er amper acht Geelse spelers op het veld staan. “De scheidsrechter had de match helemaal niet in de hand. Er werd zeker geen fysieke slag geleverd. Vuile overtredingen waren er niet. Maar plots begon de ref met kaarten te zwaaien en dat zweepte de gemoederen op. Logisch dat de duels bitsiger werden. Dit moest allemaal niet.”

Doelstelling bereikt, op naar de volgende ronde? “Daar moet je blij mee zijn”, bevestigde Janssens. “Maar het is een kwalificatie met een zuur randje. We spelen volgend weekend thuis tegen Blankenberge, niet gemakkelijk, zeker niet met al onze geschorsten: Hoebregs, El Ansri en Corstjens. We moeten afwachten of die uitsluiting deze week al voor de bondsinstanties komen. We kunnen dus even genieten maar we moeten snel gaan nadenken hoe we de volgende match gaan aanpakken”, besefte de T1. (make)

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL