©  Mpics

Doelman Yarne Arrazola de Onate houdt Witgoor in derde afdeling: “Dit waren mijn twee belangrijkste reddingen van het hele seizoen”

Na een ware thriller is Witgoor er toch in geslaagd om zich te verzekeren van het behoud op het barslechte veld van Eppegem. Strafschoppen beslisten uiteindelijk over de partij en daarin trok geel-groen aan het langste eind. Met dank aan goalie Yarne Arrazola de Onate.

In de reguliere wedstrijd mochten beide ploegen ook al eens een penalty trappen. Hannes miste toen voor Witgoor, een ijzersterke Arrazola de Onate stopte in de verlenging een poging van een thuisspeler en deed dat kunstje nog eens over in de strafschoppenreeks. “Dit waren zowat de twee belangrijkste reddingen van mijn seizoen”, glunderde de Witgoorse doelman die na zijn redding ploegmaat Olivier Vanhoof de klus zag klaren.

“Ollie had stalen zenuwen en trapte via de paal de 5-4 binnen. De ontlading was uiteraard enorm. We speelden best een goede partij maar kwamen toch weer 1-0 achter met een penalty. Ik zat er bijna bij, maar de bal ging er dan toch in. We moesten wachten tot bijna de laatste minuut om gelijk te maken, maar uiteindelijk viel die 1-1 gelukkig dan toch en kwamen er verlengingen. Daarin waren we de betere ploeg, maar Eppegem kreeg vanop de stip wel de kans om op 2-1 te komen. Scoren zij daar, dan denk ik dat de partij beslist was. Gelukkig kon ik mijn netten schoon houden en dus beslisten strafschoppen uiteindelijk over wie het behoud zou mogen vieren. Wij scoorden ze alle vijf en ik stopte er eentje van hen. Zotter moest het echt niet worden”, aldus de doelman die uitvoerig de supporters bedankte voor hun niet-aflatende inzet.

“Ze zijn ons de hele wedstrijd lang blijven steunen en speelden ook hun rol tijdens de strafschoppen. Ik ben ook blij dat we Hans Hannes met het behoud een schitterend afscheid hebben kunnen geven en ook voor onze T2 Tommy Broeckx, die volgend jaar T1 wordt in Rauw, was dit een prachtig afscheid. We gaan dit behoud deftig vieren en dan even vakantie nemen om vervolgens naar het komende seizoen toe te werken. Met Wezel Sport krijgen we alvast een mooie nieuweling in de reeks en hopelijk kan ook ASV Geel de stap naar derde afdeling terug zetten.” (rwi)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio