©  dsj

Naïm Boujouh lijdt met Dessel nederlaag tegen titelkandidaat Dender: “We willen echt nog ons woordje meespreken in deze eindronde”

Dessel ging in de eerste wedstrijd van de eindronde in eerste nationale zonder druk van start en voetbalde vrank en vrij. Dender moest alles uit de kast halen om de zege over de streep te trekken. Invaller M’Barki besliste uiteindelijk de wedstrijd met twee doelpunten in het voordeel van Dender en zorgde voor een alleszins overdreven 1-3-score.

Het was Naïm Boujouh die voor de 1-0 zorgde. Nochtans was de linkerflankspeler niet aangeduid als strafschopnemer. “Er was niet echt iets afgesproken”, aldus Boujouh. “Tom Ghislain had onlangs in Dender nog een penalty gemist en voelde zich niet zeker. Wie zich het beste voelde, mocht zich achter de bal zetten. Ik zat goed in de match en nam mijn verantwoordelijkheid.”

Boujouh zette Dender-doelman Gies op het verkeerde been en trapte de bal keurig in de linkerhoek: 1-0. “Jammer dat we die 1-0 niet lang konden vasthouden, want drie minuten na mijn goal viel de gelijkmaker al. Na die 1-1 bleef de partij erg open en vielen er kansen aan beide zijden. Na de rust moesten we de wedstrijd een beetje ondergaan, maar echt veel kansen gaven we niet weg. Toch viel de 1-2 langs een invaller en met die kleine nederlaag had ik kunnen leven. De 1-3 in de toegevoegde tijd was niet verdiend”, zegt Boujouh, die lof heeft voor zijn ploegmaats.

“We spelen zonder druk, maar dat betekent niet dat we geen ambities hebben. We willen echt nog ons woordje meespreken in deze eindronde en gaan volop onze kans. Jammer dat onze sterke eerste helft niets opbrengt, maar als je ziet wie er bij hen op de bank zit en je vergelijkt dat met onze kern, dan is de rekening snel gemaakt”, aldus de Antwerpenaar, die aan zijn laatste weken bij Dessel bezig is.

“De afstand wordt me wat te veel. Ik woon in Antwerpen, maar werk in Brussel. Dessel is dus een aflopend verhaal voor mij, maar ik wil me hier wel tot de laatste wedstrijd inzetten om in stijl afscheid te nemen. Woensdag volgt al een tweede wedstrijd, uit bij Knokke. Dat wordt opnieuw een lastige opgave, maar we gaan vol voor puntenwinst”, besluit Boujouh, die voortdurend van positie wisselde met Robbe Goor en daardoor wel voor verwarring zorgde op de rechtse flank van Dender. (rwi)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL