© TV Oost

KSC Lokeren-Temse mag promotie vergeten na penaltydrama tegen Belisia Bilzen: “Al veel eerder onze kansen uit handen gegeven”

Sporting Lokeren-Temse had voor aanvang van het seizoen maar één objectief: promoveren naar eerse nationale. Liefst met de titel, zo niet via de eindronde. Een penaltyreeks tegen Bilzen besliste daar echter anders over.

Eén maand geleden zag het er nog allemaal goed uit voor Lokeren. Ondanks een hobbelig parcours, met onderweg al drie trainerswissels en het binnenhalen van vijf nieuwe spelers tijdens de wintermercato, stonden de tricolores er mede door het verzaken aan promotie van onder meer kampioen Petegem, Olsa Brakel en Zwevezele nog goed voor. Maar een vier op twaalf uit die laatste vier wedstrijden zorgden ervoor dat de Waaslanders toch naar de eindronde werden verwezen.

“Daarin speelden we allicht onze beste wedstrijd van de voorbije twee maanden. Maar ook de thuisploeg was goed. De twee doelmannen waren ongetwijfeld de twee uitblinkers. Maar uiteindelijk werd het dus toch een strafschoppenreeks. En dan is het jammer dan uitgerekend routiniers als De Witte en Boualouali hun strafschop binnen het bereik van de thuiskeeper trapten. Jammer maar helaas. Maar we hebben al veel eerder onze kansen uit handen gegeven”, zuchtte ook woordvoerder Herman Van de Putte tijdens de terugreis van het verre Bilzen naar het Waasland.

Vraagtekens

Lokeren mag zich dus opnieuw opmaken voor een seizoen in tweede amateurklasse. Als de Waaslanders dan opnieuw in een reeks met Oost- en West-Vlaamse ploegen worden ingedeeld lijkt het er alvast niet makkelijker op te worden. Want zowel Petegem als Olsa Brakel lieten al verstaan dat ze volgend seizoen wel een licentie voor 1ste nationale willen aanvragen. Met nieuwkomers FC Lebbeke en Mere United komen er ook twee derby’s bij. Het wordt uitkijken wat sportief directeur Steven De Proost de volgende weken gaat aankondigen. Komt er een ‘grote kuis’ in de spelersgroep? Wie wordt de nieuwe trainer? Kiest De Proost er zelf voor om een stap opzij te zetten? En blijven de supporters, die dit seizoen nog massaal op de afspraak waren, hun ploeg ook volgend jaar trouw?

“Ik denk dat iedereen nu even de ontgoocheling moet doorslikken. Want die was toch wel groot. In de loop van de volgende weken zal dan wel duidelijk worden hoe alles verder loopt”, aldus Van de Putte. (ie)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen