Jordy Peffer (rechts) was opnieuw belangrijk voor de Pallieters tegen Zelzate. 

Jordy Peffer (rechts) was opnieuw belangrijk voor de Pallieters tegen Zelzate. © Marc Van Hecke

Scherpschutter Jordy Peffer doet het voor Lyra-Lierse: “We wisten dat het er boenk op moest zijn en dat is ons gelukt”

Opdracht volbracht. Met een droge 0-3 uitzege in Zelzate stoot Lyra-Lierse vlot door in de eindronde. Met dank aan het koningskoppel Adesanya-Peffer, dat de Pallieters een zorgeloze namiddag bezorgde. De volgende halte wordt Olsa Brakel. Al is het onduidelijk of die partij in Oost-Vlaanderen dan wel op Doelvelden wordt afgewerkt.

Kurt Guldentops

Coach Bart De Roover zag gisteren alvast Quinten Van Goylen en Cyronn De Wilde terugkeren. Een duo, dat de werkdag weliswaar op de invallersbank aanvatte. De jonge Jiri Struyf mocht na zijn sterke prestatie in de slotmatch van de reguliere competitie tegen SK Londerzeel wel opnieuw starten. Niettemin zouden het de vertrouwde namen zijn, die de vlotte zege voor de Pallieters over de streep trokken. Jason Adesanya opende de score in het derde kwartier en na de pauze bezegelde scherpschutter Jordy Peffer met nog twee goals het lot van opponent Zelzate.

“Het was aanvankelijk nochtans moeilijk voetballen”, reageerde doelpuntenmaker Jordy Peffer. “Maar na die openingsgoal was de ban gebroken. We kregen meer ruimte en de doelkansen volgden. Uiteindelijk liepen we nog naar ruime winstcijfers, maar de score had zeker nog hoger kunnen oplopen. Laten we toch vooral het positieve onthouden. We hebben de bedoeling een eindje mee te draaien in deze nacompetitie. Dit was alvast de ideale start voor ons.”

Met twee goals en een assist tankte vooral Jordy Peffer zelf extra vertrouwen in Oost-Vlaanderen.

“Ach, ik denk dat de hele ploeg wel extra energie gelepeld zal hebben. We wisten dat het er meteen boenk op moest zijn. Dat is ons gelukt. We hoeven er niet flauw over te doen dat we met deze club heel graag de stap naar Eerste Nationale willen zetten. Dan is iedere afspraak in deze eindronde een finale en moet de focus honderd procent zijn. Deze overwinning is een eerste opsteker, maar ook niet meer dan dat.”

Volgende halte: Olsa Brakel

Eerste horde genomen en dus op naar de volgende voor Lyra-Lierse. Dat wordt een onderonsje tegen Olsa Brakel. De Pallieters spelen in principe buitenshuis, maar mogelijk wordt de partij komend weekend toch op Doelvelden afgewerkt. Beide clubs zijn daarover in gesprek. Verliest Lyra-Lierse, dan is er alsnog het vangnet van een verliezersronde, waarin de Lierenaars opgevist kunnen worden als tweede team dat deelneemt aan de nationale eindronde.

“Ik hou me niet bezig met al dat puzzelwerk”, blikt Jordy Peffer. “We moeten als groep enkel naar de volgende match kijken. Olsa Brakel kloppen is de nieuwe opdracht. Blijven we onze wedstrijden winnen, dan zal promotie het eindstation zijn. En dat blijft mijn hoofddoel: met deze club een stap omhoog trachten te zetten.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio