Alleen maar blije gezichten bij KFC Turnhout na de overwinning tegen Torhout. © Mpics

Berne Jacobs trekt met KFC Turnhout naar tweede afdeling: “Bekroning van seizoen”

Met een puntgave prestatie tegen Torhout verzekerde KFC Turnhout zich gisteren van de promotie naar tweede afdeling. “In die reeks zullen we verrassen. De concurrenten zijn nu al gewaarschuwd”, vertelde Berne Jacobs na afloop met een uitgestreken gezicht.

Bart D’haene

De linksvoetige aanvaller nam zelf het tweede doelpunt voor zijn rekening. Al claimde hij ook het eerste doelpunt. “Ik had de indruk dat de bal via mijn voet binnenging. Schrijf maar op dat ik twee keer scoorde (lacht). We hebben in ieder geval de kansen afgemaakt en Torhout koud gepakt. Zeker in de tweede helft kregen we meer ruimte. Op het einde was het wel nog even bibberen. Maar gelukkig nam Akram Tourki alle twijfels weg. Dit is de bekroning van een sterk seizoen waarin we op een bepaald moment zelfs tweede stonden”, blikte Berne Jacobs dolenthousiast terug.

Tom Proost stond met een brace verrassend aan de aftrap. “In juli 2021 legden we de basis van dit schitterend parcours. We zijn één grote vriendengroep. Met Jo Christiaens hadden we een fantastische coach. Dit is zo mooi. Zelfs na de 2-0 wisten we dat het niet gedaan was en zijn we blijven knokken”, knipoogde de schokbreker voor de verdediging. Ook invaller Rico Coeckelbergs genoot. “Er is niets mooier dan dit. En dat in mijn eerste seizoen in de A-kern. Ik kan niet genoeg onderstrepen dat dit een fantastisch prestatie is. Volgend seizoen willen we de pannen van het dak spelen. Deze ervaring nemen ze mij alvast niet meer af”, deelde de 18-jarige spits in de feestvreugde.

Trainer Jo Christiaens bekeek de uitgelaten sfeer in de kleedkamer met een brede smile. “De promotie dringt nog niet helemaal door. Het is moeilijk om deze fantastische spelersgroep achter te laten. Maar vertrekken met een promotie is zo mooi. Wat we bereikt hebben, is ongelooflijk. Het was een fysiek zware wedstrijd. Ons eerste doelpunt was heel belangrijk. In het begin van het seizoen gaven we enkele keren een 2-0-voorsprong uit handen. Gelukkig gebeurde het dit keer niet. Ik ben er van overtuigd dat deze groep zich een reeks hoger zal weren. We wonnen dit seizoen oefenwedstrijden tegen City Pirates en Londerzeel. Het is een jonge groep met veel talent. Veel spelers hebben nog progressiemarge en ze zullen alleen maar beter worden. Ik verwacht dat mijn contract bij Heist in de loop van de week kan getekend worden”, had de T1 van KFC Turnhout het laatste woord.

Vastgoed

Jobs in de regio