De jonge spelers van Telenet Giants Antwerp Two vierden de titel in Mechelen. 

De jonge spelers van Telenet Giants Antwerp Two vierden de titel in Mechelen. © Tom GOYVAERTS

Antwerp Giants Two viert titel in derde klasse A in stijl

Met nog één speeldag te gaan, nu vrijdag thuis tegen Oostkamp, kroonde Telenet Giants Antwerp Two zich uit bij Kangoeroes Mechelen B na een 71-107-zege tot kampioen in derde klasse A. “Dit is een mooie bekroning voor mijn jonge selectie”, zegt coach Luc Smout.

cpm, luhe

Antwerp Giants Two is de satellietploeg van Telenet Giants Antwerp. Ook dit seizoen is opleiden van jonge spelers prioriteit. “We begonnen zonder echte ambities aan het seizoen. Dit is ook een sterke reeks. Het voordeel was dat ik de groep al kende. Dit is vooral een hardwerkende selectie en dat was de basis voor dit succes”, aldus Smout.

Met 23 op 25 is Antwerp Giants Two zeker van de titel. Quinten Smout, zoon van coach Luc, was uiteraard ook in de wolken. “Dit doet enorm veel deugd. Ik ben er immers al een paar keer dicht bij geweest. Dit is ook het resultaat van een onwaarschijnlijke groepssfeer”, aldus een stralende Quinten Smout.

In Mechelen hadden de jonge Giants het aanvankelijk niet onder de markt. Max Gysbrechts (18 punten) en Fatlind Shoshaj (23 punten) stuwden Kangoeroes B naar een 31-28-bonusje tegen een op dat moment niet sterk verdedigend Giants Two. In de overige drie kwarts schroefden de Antwerpse ‘Young Guns’ wel de defense aan. Er werd ook sneller gespeeld en na een 45-55-bonus halfweg ging het in het derde kwart via Quinten Smout en een weer snedig duo Caspar Augustijnen en Seppe Willems naar een 56-81-voorsprong. Ook Godwin Tshimanga was weer bijzonder efficiënt in the paint. In het slotkwart liet coach Luc Smout alle spelers opdraven en stoomde een Antwerp Giants Two in feestmodus lekker door naar winst. Het titelfeestje vatte aan in Mechelen en kreeg in de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem zondagavond uiteraard een leuk vervolg.

Kangoeroes Mechelen B - Antwerp Giants Two 71-107

ANTWERP GIANTS TWO: Meeusen 2, Coppens 9, Janssen 6, Abramovitch 3, Smout 19, T. De Ridder 16, Officiers 4, Vermeulen 0, Augustijnen 12, Willems 23 Tshimanga 13.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio