Vreugde bij de speelsters van Hellvoc na het veroveren van de Vlaamse beker. 

Vreugde bij de speelsters van Hellvoc na het veroveren van de Vlaamse beker. © kms

Hellvoc pakt na de titel ook de Vlaamse Beker: “Dit is meer dan we hadden verwacht”

De meiden van Hellvoc hebben na de titel in Nationale 3 nu ook de Vlaamse Beker beet. Tegen Zwevezele, de kampioen uit Promo 1 West-Vlaanderen, begon de ploeg als favoriet en die rol hebben ze ook perfect uitgespeeld. Zwevezele leek alleen in de derde set wat terug te kunnen doen, maar ook dat bleek uiteindelijk ijdele hoop.

Sven Persoone

“Het liep allemaal veel vlotter dan we hadden verwacht”, zei een fiere Hellvoc-trainer Alex Caremans na afloop. “Zeker omdat Wevelgem, een reeksgenoot van Zwevezele, het ons in de halve finale echt moeilijk had gemaakt.”

Hellvoc had toen in eigen huis vijf sets nodig om de West-Vlamingen uit te tellen, maar zover kwam het deze keer dus niet.

“We namen een uitstekende start en de twee punten voorgift hadden we telkens vrij snel weggewerkt. De servicedruk lag hoog en de blokkering rendeerde, zodat de opposite aan de overzijde vrij snel uit de match verdween. Dat betekende dat we onze focus op de hoeken konden leggen en dat leidde tot vlotte winst in de openingsset. In de tweede beurt ging het iets moeilijker en kenden we even een kleine inzinking, maar we zijn rustig gebleven. Dankzij een verschil in servicedruk en aanvalskracht konden we het laken naar ons toetrekken.”

Bij het begin van de derde set ging het dan toch even mis voor Hellvoc, dat in de beginfase tegen een 3-12-achterstand aankeek.

“Toen namen we inderdaad een valse start omdat onze receptie niet meer zo zuiver was. We kwamen niet meer tot scoren en verloren stilaan de controle. Om iets te proberen, heb ik de spelverdeelsters dan gewisseld en dat heeft na enkele punten gerendeerd. We zijn er altijd in blijven geloven en hoe dichter we naderden op Zwevezele, hoe zenuwachtiger het werd. Bij de kaap van twintig hadden we de West-Vlamingen te pakken en zijn we erover gegaan.”

Fantastische groep

Met de dubbel, titel plus Vlaamse beker, is het seizoen van Hellvoc meer dan geslaagd.

“Mocht men mij dit in het begin van het seizoen hebben verteld, dan had ik het nooit geloofd. Dit is meer dan we hadden verwacht, maar dat is ook te danken aan deze fantastische groep, die er elke week opnieuw stond. Dit is de verdienste van de speelsters en dat hebben ze dubbel en dik verdiend.”

SETSTANDEN: 25-17, 25-20, 25-22.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio