© ATV

Cappellen na penalty’s uitgeschakeld door Eendracht Aalst: “Je zag dat onze deelname aan de eindronde verdiend was”

Na een heuse cupwedstrijd moest Cappellen bij de laatste strafschop uiteindelijk de duimen leggen tegen Eendracht Aalst dat aanvankelijk de match in handen leek te hebben. Toch kon Cappellen tegenprikken. “Op deze manier verliezen voelt niet aan als een nederlaag”, stelde een al bij al tevreden Tom Schipper.

Eddy Nouws

Eendracht Aalst is een van de favorieten om over te gaan 1e Nationale. Dit leek in de beginfase de nodige indruk te maken op de troepen van Tom Schipper want Cappellen begon met het nodige respect aan de partij en liet vooral de thuisploeg aan de bal. Dat resulteerde wel in een aantal mogelijkheden, maar de debuterende doelman Robbe Dermont was bij de les, zodat de schade kon beperkt worden.

“Dat klopt. In de eerste helft lagen we onder tegen Aalst. Maar na de rust gingen we hoger spelen en kwam er eindelijk evenwicht in de wedstrijd”, blikt trainer Schipper terug.

“Na een uur werden we zelfs de betere ploeg en de gelijkmaker was op dat ogenblik zeker verdiend. In de slotfase van de reglementaire speeltijd en in de verlengingen waren we de betere van Aalst en kregen we wat kansjes om de wedstrijd af te maken. Je voelde dat Eendracht Aalst met de daver op het lijf zat en kon of wilde er niet meer uitkomen.”

Ook de scheidsrechter leek de thuisploeg nog een beetje te helpen. “Bij een betwistbare ingreep op de doorgebroken Nico Lemaire dacht ik recht te hebben op een strafschop, maar die kwam er niet. Dan werden het strafschoppen. Dat is toch altijd een beetje een loterij en gaan we eruit.”

Maar dat kon de T1 niet deren. “Dit seizoenseinde kan ons mooi parcours zeker niet vergallen. Van de laatste twintig wedstrijden verloren we er slechts drie en de prestatie op Aalst bewees dat onze plaats in de eindronde dubbel en dik verdiend was.”

Tweede doelman Robbe Demont kreeg de gelegenheid om zich in de slotwedstrijd in de kijker te spelen en hij vervulde zijn taak met verve.

“Voor aanvang had ik wat last van de zenuwen, maar eens de wedstrijd op gang was gefloten, had ik daar helemaal geen last meer van”, zegt de 20-jarige Demont. “Met dank aan de ploegmaats die me onmiddellijk betrokken en me vertrouwen gaven. Spelen voor zoveel supporters is een unieke ervaring en na een drietal geslaagde tussenkomsten in één en dezelfde fase, wist ik dat mijn wedstrijd niet meer stuk kon. Dat ik ons in de eerste helft in de wedstrijd hield, geeft natuurlijk een fantastisch gevoel. Spijtig dat ik één strafschop wel raakte, maar onvoldoende van richting liet veranderen. Maar ach, dat kan de pret niet bederven en ik kijk al uit naar een volgende kans die ik zal krijgen. Eerst ligt nu de focus op mijn examens orthopedagogie, die er snel aankomen.”

Vastgoed

Jobs in de regio