Een kapot stoplicht betekent geen praktisch examen afleggen. 

Een kapot stoplicht betekent geen praktisch examen afleggen. ©  Goca

Een stoplicht kapot? Geen rijexamen en weer aanschuiven voor nieuwe afspraak

Wie zijn praktische rijproef wil afleggen, zal voortaan goed moeten zien of het voertuig waarmee hij of zij dat doet wel perfect in orde is. Werkt één van de stoplichten niet, kan je vanaf deze week zelfs niet meer aan het examen beginnen. En moet je weer je beurt afwachten om een nieuwe afspraak te krijgen.

tg

“Sinds deze week wordt een voertuig waarvan één van de stoplichten defect is niet meer toegelaten tot het examen op de openbare weg. Dit impliceert eveneens het derde stoplicht achteraan als dat op het voertuig aanwezig is”, zo laat Goca Vlaanderen weten.

“Deze maatregel is in overeenstemming met de huidige reglementering die ook van toepassing is in de keuringscentra. Als niet alle stoplichten werken, moet het voertuig na herstelling worden aangeboden voor een herkeuring.

“In ons voortdurend streven naar een duurzame mobiliteit en rijveiligheid, geven wij graag het goede voorbeeld. Het lijkt ons dan ook evident dat als je voertuig technisch en/of administratief niet in orde is, je geen examen kan afleggen”, zegt Sofie Vanhout van Goca.

Als jet het praktisch examen zelfs niet kan beginnen, betekent dit dat je een nieuwe afspraak moet maken. En het kan, gezien de wachtlijsten in sommige examencentra, even duren voor je opnieuw aan de beurt bent.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio