Het bestuur van De Lustige Trappers voor de huidige outfit en fiets. 

Het bestuur van De Lustige Trappers voor de huidige outfit en fiets. © kma 

Wielerclub De Lustige Trappers viert vijftigste verjaardag

Oostmalle -

De Lustige Trappers vierde zijn vijftigste verjaardag in De Notelaar, waarbij ook een retrofiets uit de beginjaren en dito kledij werd geshowd. Clublokaal is café Xtra in Oostmalle.

De wielerclub uit Oostmalle werd in 1972 officieel opgericht met Frans Van Gestel als voorzitter, Gust Van Eyndhoven als secretaris en Gaston Brabants als schatbewaarder. De ritten werden uitgestippeld door Charel Versmissen.

De eerste fietsen en oranje trainingspakken. 

De eerste fietsen en oranje trainingspakken. ©  kma

De eerste kledij werd aangekocht. Sus van de Wiks schoot de aankoop voor. De leden betaalden 50 frank per maand terug. Sus betaalde ook de bedrukking.

Het prille begin. 

Het prille begin. ©  kma

In de gloriejaren telde de club zo’n 85 leden, op het dieptepunt een zestal. Intussen rijdt er weer een 25-tal De Lustige Trappers rond, onder wie zelfs drie vrouwen, van wie er eentje in het bestuur zit. Terwijl in het beginreglement letterlijk stond dat “Elke persoon van het mannelijk geslacht, kan toetreden tot onze club.”

Voorzitter Wim Jordens zei dat dit principe gelukkig niet meer het geval is. Dit jaar staat er een fietsdriedaagse naar Nederland op het programma. De oudere garde rijdt ook op donderdag, de rest van de club meestal op zaterdag of zondag, of allebei. “DLT, De Lustige Trappers, of toch De Lekkere Trappist?”, zei voorzitter Wim Jordens nog in zijn speech. 

 

 ©  kma

kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio