©  Facebook KV Mechelen Jeugdacademie

Beloften KV Mechelen winnen barragematch van Lierse K. en spelen volgend seizoen in tweede amateurreeks

Voor het Mechelse A-elftal is er dit seizoen niets meer te winnen, voor de beloften was dat nog anders. Zondag speelden de U21 van KV Mechelen een barragematch tegen de U21 van Lierse K. met een plekje in tweede Nationale als inzet. Malinwa won overtuigend: 4-0.

tsfn

Als hoogst gerangschikte ploeg kreeg KV Mechelen het thuisvoordeel. De wedstrijd ging om veiligheidsredenen door achter gesloten deuren op de Mechelse jeugdacademie. In de eerste helft zorgde een kopbaldoelpunt van Joseph Amuzu voor de 1-0. Na rust maakte Frederic Soelle Soelle er 2-0 van. Ook Milan Robberechts (3-0) en Ngal’Ayel Mukau (4-0, strafschop) verschenen op het scorebord.

Dankzij de derbyzege komen de Mechelse beloften volgend seizoen uit in de tweede amateurreeks van het Belgische voetbal. Daarin treft het zo goed als zeker Racing Mechelen, de U21 van Beerschot, Berchem Sport en City Pirates. De amateurreeksen worden namelijk ingedeeld op basis van regio. Normaal komen ook de beloften van Antwerp uit in die reeks, maar zij maken nog kans op deelname aan eerste Nationale, omdat de beloften van Cercle Brugge hun plaats misschien willen afstaan.

De U21 van Lierse K. mogen zich opnieuw opmaken voor de beloftencompetitie volgend seizoen. Jammer voor de Pallieters, want er was een kans dat ze in tweede Nationale de confrontatie met Lyra-Lierse konden aangaan. De buren uit Lier spelen nog wel de eindronde voor promotie naar eerste Nationale.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio