Maria Wellens, Peter Debruyne, Imelda Thys en Guy Van Hoeydonck bij de barbecue.  

Maria Wellens, Peter Debruyne, Imelda Thys en Guy Van Hoeydonck bij de barbecue.  ©  kma

Zeventig jaar vriendinnen, en nog nooit ruzie: dat verdient barbecue

Zoersel, Lier, Emblem -

Maria Wellens en Imelda Thys zijn al zeventig jaar vriendinnen en hadden nog nooit woorden. Dat werd zondag gevierd met een barbecue op het terras bij Imelda in Sint-Antonius. Hun echtgenoten zijn intussen ook al 48 jaar bevriend.

Imelda Thys (75) is afkomstig uit Nijlen. Haar ouders waren zelfstandigen en hadden iemand die hielp in het huishouden. Die dame was de moeder van Maria Wellens. Eind mei zal het precies zeventig jaar geleden zijn dat Maria werd geboren. “Ik zat veel bij Maria in Emblem”, zegt Imelda. ”We zijn dus praktische samen opgegroeid.”

En die vriendschap hield stand, ook toen ze beiden huwden en kinderen kregen. Intussen zijn hun echtgenoten Guy Van Hoeydonck (74) en Peter Debruyne (68) ook al 48 jaar kameraden. De koppels gaan samen op reis en houden geregeld een feestje. Imelda kreeg drie dochters, Maria twee zonen, en de kinderen kennen elkaar ook. Intussen zijn er ook al kleinkinderen. “We hebben nog nooit ruzie gemaakt”, stelt Imelda vast. “Eigenlijk lijken we erg op elkaar. We houden ons graag op de achtergrond en staan niet graag in de belangstelling”, zegt ze, terwijl ze een beetje een schuine blik werpt op Guy die buiten haar weten om de krant had gebeld. kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio