De nutskasten zijn nu kunstwerken in het straatbeeld. 

De nutskasten zijn nu kunstwerken in het straatbeeld. © Neel Vermeiren

Fietsen langs vijftien beschilderde nutskasten van Tour Elentrik

Wuustwezel -

Kunstenaars bewerkten vijftien kasten van nutsvoorzieningen tot prachtige kunstwerken. Toerisme plant een fietsroute van 32 km langs deze kasten. Tour Elentrik wordt kunst onder spanning.

Vijftien onaantrekkelijke nutskasten werden opgesmukt tot heuse kunstwerken. “Lokale en professionele kunstenaars met uiteenlopende kunststijlen namen de kasten onder handen met als thema ‘ruimte om te leven’ in Wuustwezel”, zegt schepen van Cultuur Katrin Kempenaars (CD&V).

Tour Elentrik is een streetartproject dat werd opgestart door het gemeentebestuur en de cultuurraad in samenwerking met Treepack. Daarbij worden oude en vuile nutskasten opgewaardeerd met een laagje kunst. Iedereen kent wel de grijze kastjes langs de kant van de weg voor elektriciteit of telecommunicatie. In totaal zijn vijftien nutskasten beschilderd door enerzijds de kunstenaars van Treepack zelf, maar ook lokale talenten en leerlingen van de academie. Treepack is gespecialiseerd in muurschilderingen en streetart. Met een uitgebreid netwerk van professionele artiesten werken ze concepten op maat uit.

Schepen Kempenaars stelde het kunstproject voor.

Schepen Kempenaars stelde het kunstproject voor. © Neel Vermeiren

Toerisme springt mee op de kar. “We stippelden een kunstparcours uit langsheen de nutskasten”, vertelt schepen van Toerisme Rit Luyckx (CD&V). “Dit kunstparcours biedt een bonte afwisseling van woon-, landbouw- en tuinbouwgebied, van bossen, velden, vergezichten, nu opgefleurd met kunst. Het parcours loopt langs Braken, Loenhout, Wuustwezel, Sterbos en Gooreind. Bij de dienst toerisme ligt een plannetje ter beschikking om de route te volgen. Elke kunstwerk krijgt een woordje uitleg van de kunstenaar. (vw)

Op de hoek van Bredabaan en Arthur Boelstraat schilderde Valentine Verhaegen een kleurrijk skatepark.

Op de hoek van Bredabaan en Arthur Boelstraat schilderde Valentine Verhaegen een kleurrijk skatepark. © Neel Vermeiren

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio