©  REUTERS

Nieuwe Chelsea-baas ziet Romelu Lukaku eerste competitiegoals sinds 29 december scoren

Romelu Lukaku heeft komaf gemaakt met een lange periode van droogte in de Premier League. Het was al van 29 december 2021 geleden dat hij voor Chelsea in de competitie raakt trof, maar tegen Wolverhampton scoorde hij meteen twee keer. De overwinning leverde dat niet op, Chelsea speelde 2-2 gelijk. Geen eerste zege dus voor Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van The Blues.

Michael Van Damme

LEES OOK. Chelsea is eindelijk verkocht: Amerikanen leggen hoogste bedrag ooit neer voor voetbalclub

In de 56ste minuut ging Lukaku zelf achter de bal staan na een penalty-overtreding van Saïss op hemzelf. De Rode Duivel schoot de bal in de linkerbenedenhoek terwijl doelman Sá de andere kant op dook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee minuten later tekende hij ook de 2-0 aan. Lukaku profiteerde van defensief mistasten bij de Wolves en trapte de bal keihard in de rechterbenedenhoek. Meteen zijn zevende van het seizoen. Met veertien treffers in alle competities is Lukaku zelfs de beste schutter van Chelsea.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar die twee treffers volstonden niet voor een zege. In de 79 en 97ste (!) minuut slikte Chelsea nog treffers van Trincao en Coady. Chelsea blijft derde in de Premier League op ruime afstand van Manchester City en Liverpool, maar telt slechts vier punten voorsprong op Arsenal, dat zondag Leeds ontvangt.

LEES OOK. De man achter de vijf miljard voor Chelsea: wie is Amerikaanse ‘filantroop’ Todd Boehly?

Nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly in de tribune tijdens Chelsea - Wolves. 

Nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly in de tribune tijdens Chelsea - Wolves. ©  ISOPIX

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio