©  Mpics

Geel staat voor verre verplaatsing naar Ieper: “We zullen scherp moeten starten”

Voor de eerste wedstrijd in de interprovinciale eindronde heeft Geel het qua verplaatsing niet meteen getroffen. Rune Vrijens en zijn ploegmaats moeten immers de bus op richting West-Vlaanderen om er Boezinge, nabij Ieper, te gaan bezoeken. Enkel de trip naar Blankenberge zou nog iets langer hebben geduurd. Vrijens heeft deze kleine tegenvaller al meteen aan de kant gezet.

“We kunnen niets aan de loting veranderen, dus gaan we er ook niet over zeuren”, zegt de verdediger uit het Limburgse ­Munsterbilzen. “We maakten de afspraak om tijdig met de bus te vertrekken zodat we daar onze voorbereiding perfect kunnen uitvoeren. We zullen er immers moeten voor zorgen dat we meteen scherp starten. In een duel met rechtstreekse uitschakeling kan je maar beter niet op achterstand komen.”

Boezinge is voor de Kempense voetballiefhebber een onbekende ploeg. “We hebben ondertussen enkele fragmenten van een wedstrijd van hen gezien”, aldus Vrijens. “Boezinge voetbalt op kunstgras en beschikt over meerdere technisch vaardige spelers. Zij eindigden op een gedeelde vijfde plaats in eerste provinciale West-Vlaanderen, maar telden slechts enkele punten achterstand op de tweede in het klassement.”

Vrijens zelf nam tijdens de voorbije weken een belangrijke rol op zich. “Ik opende zondag inderdaad de score tegen Kalmthout en enkele weken geleden zorgde ik voor de 3-2 tegen Ternesse. Dat doet deugd. Tegen Kalmthout begon ik voor de tweede keer in de basis. Dat overtuigt mij nog meer om mijn contract te verlengen, maar de onderhandelingen lopen nog”, zegt de 19-jarige student marketing aan het UCLL in Diepenbeek. (make)

Ploegnieuws: Joosten (knie) blijft onbeschikbaar.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL