Björn Van Oerle: “We hebben een heel seizoen hard gewerkt om deze eindronde te halen en willen dan ook niet direct uitgeschakeld worden.” © Tom GOYVAERTS

Björn Van Oerle begint met Kontich zonder druk aan eindronde tegen Blankenberge: “Alles mag en niets moet”

Met Blankenberge ontvangt Kontich zondag in de eerste wedstrijd van de interprovinciale het nummer vier uit de West-Vlaamse eerste provinciale. Björn Van Oerle wil absoluut de tweede ronde halen. “We streden een heel het seizoen om dit doel te bereiken en willen dan ook niet direct uitgeschakeld worden”, zegt de aanvaller.

Freddy Koopman

De net 34 jaar geworden Van Oerle is bij Kontich de ancien van de groep. “Met Kreydt en Bell hebben we bij Kontich twee kleppers in de aanval lopen. Daardoor speelde ik in het begin van het seizoen weinig”, vertelt Van Oerle. “Ik kreeg als bankzitter veel invalbeurten en scoorde regelmatig, maar ik was toch wat misnoegd. Gelukkig had ik de laatste weken van de competitie wel een basisplaats. Ik ben heel gelukkig bij deze club, want er heerst een mooie kameraadschap. We gunnen elkaar alles. Als voortrekker naast het veld krijg ik van iedereen veel appreciatie. Ondanks vele aanbiedingen van andere clubs verlengde ik graag mijn contract bij Kontich.”

Van Oerle vindt dat Kontich terecht de interprovinciale eindronde speelt. “We pakten in de drie periodes respectievelijk tweeëntwintig, eenentwintig en negentien punten en stonden van in het begin tot op het einde van de competitie in de top vijf. We hielden de goede vorm constant aan en bekroonden met tweeënzestig punten ons prima en regelmatig seizoen met het verhoopte eindrondeticket. Eerste provinciale is meestal een heel evenwichtige reeks en vaak haalt de kampioen geen twee derde van de punten. Het was ook heel positief dat we lange tijd gelijke tred hielden met de absolute toppers Wezel, ASV Geel en Berg en Dal”, blikt Van Oerle terug.

Björn Van Oerle treft met Kontich het West-Vlaamse Blankenberge als tegenstrever in de eerste wedstrijd van de interprovinciale eindronde.

“We hebben gelukkig het thuisvoordeel, maar spelen niet op onze vertrouwde zaterdagavond omdat Blankenberge niet akkoord ging. De tegenstrever zette een reeks van veertien matchen zonder nederlaag neer, maar zakte op de slotspeeldag door het verlies op Boezinge van de tweede naar de vierde plaats. In West-Vlaanderen promoveren de eerste drie ploegen rechtstreeks naar derde afdeling. Het is afwachten hoe de ploeg die opdoffer heeft verwerkt.”

“Blankenberge scoorde de meeste goals van de reeks. Ik verwacht dan ook een leuke, spannende en open wedstrijd. Onze groep streed een heel seizoen om de interprovinciale eindronde te halen en wil niet direct uitgeschakeld worden. We komen met vertrouwen en zonder druk aan de aftrap. Het is een cliché, maar alles mag en niets moet”, besluit Van Oerle.

Ploegnieuws: Baert en De Cock zijn out. Vervoort is wel weer speelklaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen