Seppe Kilin de laatste competitiewedstrijd van afgelopen zondag, duellerend met Tano Hermans van Londerzeel. 

Seppe Kilin de laatste competitiewedstrijd van afgelopen zondag, duellerend met Tano Hermans van Londerzeel. © Tom GOYVAERTS

Draaischijf Seppe Kil stapt boordevol ambitie de eindronde in met Lyra-Lierse: “De goesting om te slagen is heel groot”

Met de start van de eindronde is het terug honderd procent menens voor Lyra-Lierse, dat zondag zijn eerste horde tracht te nemen in Zelzate. De Lierenaars hopen het stiekem tot het einde uit te zingen in deze nacompetitie.

Kurt Guldentops

Missie eerste nationale, niets meer, niets minder. Zonder druk, want laat de eindronde vooral een beloning zijn voor Lyra-Lierse. Maar toch. De honger en ambitie om een stapje hoger te springen zijn groot, heel groot. En dus heerst er toch een scheut gezonde nervositeit op Doelvelden.

“Je voelt dat het terug menens is”, bevestigt Seppe Kil. “De voorbije weken waren nog weinig van tel. Ongewild ga je dan net iets meer op de rem staan. Pas toen de eindronde dichterbij kwam, voelde je ons opveren. We speelden een sterke match in Hoogstraten en wonnen vorig weekend van Londerzeel. Positieve signalen, waren dat.”

Onduidelijk is wel wat Lyra-Lierse dit weekend op bezoek bij Zelzate mag verwachten. Die club eindigde op de zesde plaats in tweede afdeling VV A en vroeg geen licentie voor eerste nationale aan.

“Het is jammer dat we zulke wedstrijden zo laat op het seizoen nog moeten spelen”, meent Seppe Kil. “Waarom niet louter de teams die wel kunnen promoveren in de trommel gooien? Pas op, het zal onze opdracht zondag niet gemakkelijker maken. Zelzate kan zonder druk voetballen. En ja, voor mij is de tegenstrever een nobele onbekende. We moeten dus op onze hoede zijn en mogen ons niet laten verrassen. Want laten we wel wezen: onze ambitie reikt verder dan die eerste match.”

Seppe Kil heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zijn overgang naar Lyra-Lierse als een springplank richting eerste nationale zag.

“Ik voel een heel grote bereidheid bij club en spelersgroep om die stap te zetten. Gemakkelijk wordt dat niet, want we lopen de betere ploegen uit tweede nationale tegen het lijf. Maar net tegen de kleppers kwamen we zelf ook beter uit de verf. We pakten zes op zes tegen Aalst en vier op zes tegen Hoogstraten. Dat moet ons sterken dat er de komende weken mogelijkheden zijn. Als we daarbij ook nog op de massale steun van onze supporters kunnen rekenen, hebben we bovendien nog een extra streepje voor.”

Ploegnieuws: De Wilde (hamstring), Van den Abeele (spierscheur) en Van Goylen (overbelasting) trainden deze week met de groep en geraken wellicht fit. Tweede doelman Maes worstelt nog steeds met een enkelletsel en ook de jonge Julien (meniscus) is out voor de eindronde. Nys (spierletsel) is ten vroegste over een week terug inzetbaar.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio