Axel Merckx veilt regenboogtrui Eddy voor onderzoek naar zeldzame ziekte van dochter, Philippe Gilbert biedt meteen 10.000 euro

De familie Merckx verloot een oud wielershirt van Eddy Merckx en een Ineos-shirt van Tao Geoghegan Hart voor het goede doel. Bij Athina, de dochter van Axel en kleindochter van Eddy Merckx, werd in 2019 een tumor in de knie ontdekt en later een zeldzame ziekte vastgesteld. Ze vecht er nog steeds tegen en papa Merckx vraagt nu financiële steun voor meer onderzoek naar geneesmiddelen. Het doel: 10.000 dollar ophalen voor de Canadese Desmoid Tumour Foundation. En Philippe Gilbert wil dat bedrag in één keer neertellen.

Jonas Withouck

“In februari 2019 ontdekten we dat onze dochter Athina een tumor in haar knie had”, schrijft Axel Merckx op de pagina van de inzamelactie. “Onze wereld veranderde die dag. Je probeert sterk te blijven, maar de realiteit is dat je achterblijft met twijfels terwijl je je gefrustreerd en volledig machteloos voelt.”

“Een maand later werd bij Athina een zeer zeldzame ziekte vastgesteld, Desmoid Fibromatosis, een ziekte waar te weinig aandacht aan besteed wordt en die slechts 2 tot 4 miljoen mensen treft. Op 10 juli zal ik 160 kilometer fietsen om aandacht te vragen voor deze ziekte en ik hoop dat u kunt helpen mijn doel te bereiken: 10.000 dollar ophalen voor de Canadese Desmoid Tumour Foundation.”

De actie steunen kan hier. Wie minstens 500 dollar (474 euro) stort maakt kans op de regenboogtrui van Eddy Merckx. Wie minstens 250 dollar (237 euro) stort kan het Ineos-shirt van Tao Geoghegan Hart winnen. Op de laatste dag van de Giro zullen de winnaars van de wielershirts uitgeloot worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen