© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Brunchbasketbal in de Lotto Arena: Giants in belle voor halve finale, maar startuur 12.00u is financiële ramp

Kwalificeert Telenet Giants Antwerp zich vandaag voor de halve finale van de play-offs tegen Oostende? De Sinjoren genieten wel het thuisvoordeel tegen Bergen, maar het is maar de vraag of ze op het ongewone beginuur - 12.00u! - kunnen rekenen op de steun van de Antwerpse fans.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp vergat het donderdag in de mons.arena af te maken. “Gelukkig moeten we de knop snel omdraaien”, zucht coach Luc Smout. “De voorbije weken hebben toch een thuisreputatie kunnen opbouwen. Maar het is niet omdat we dinsdag met ruime cijfers van Bergen wonnen dat we dat nu weer eventjes gaan klaarspelen in eigen midden. Organisatorisch moet het vandaag beter. En dit de volledige match. In het derde en vierde kwart waren we nonchalant, leden we balverlies, namen we de verkeerde beslissingen en dat strafte Bergen af.”

Problemen

De reden dat Jean-Marc Mwema en zijn ploegmaats vandaag om 12.00u moeten aantreden is bekend. De Lotto Arena is ’s avonds niet vrij, om die reden wilden de Giants de partij verplaatsen naar zondag. Dat mocht niet van de Pro League. Die besliste dat beide play-offwedstrijden op dezelfde dag moeten doorgaan. Maar ook Leuven kende zaalperikelen. Dat speelt zijn belle tegen Charleroi vandaag om 14.00u, omdat het niet mocht uitwijken naar vrijdagavond. Voor beide clubs is het organiseren van een wedstrijd rond de middag problematisch: nogal wat vrijwilligers zijn niet beschikbaar en financieel is het een ramp. Geen vip, minder toeschouwers en dus minder consumpties. Enige mildheid en flexibiliteit van de Pro League was dus wenselijk geweest, zeker omdat beide clubs dit weekend wilden spelen, de tegenstanders akkoord gingen en de programmatie van de halve finales niet in het gedrang kwam.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio