©  BELGA

Lille reageert op beschuldigingen van financieel noodlijdend Moeskroen: “Er valt ons niets te verwijten”

De Franse eersteklasser Lille heeft vrijdag gereageerd op de berichten uit Moeskroen. De Henegouwse 1B-club had dinsdag in een statement Lille als oorzaak van de huidige financiële kwetsbaarheid van de club aangeduid. “Er valt ons niets te verwijten”, klinkt het bij de Noord-Franse club. Lille verbrak aan het einde van vorig seizoen de samenwerkingsovereenkomst met Moeskroen.

Bron: BELGA

“Er stond in onze overeenkomst met Moeskroen een clausule die beide partijen de mogelijkheid gaf aan het einde van elk seizoen te beslissen de samenwerking niet verder te zetten”, legde de club van Belgisch belofteninternational Amadou Onana uit. “Die clausule hebben we aan het einde van het seizoen 2020-2021 geactiveerd. Dat kan ons niet verweten worden.” Lille voorzag elk seizoen een contributie van vier miljoen euro voor Moeskroen. 

Moeskroen beet vorige maand voor de zevende keer in acht jaar tijd in het zand bij de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. Het kreeg geen proflicentie en stapte naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat doet dinsdag haar uitspraak. Dinsdag kondigde Moeskroen nog aan de achterstallige lonen van de maanden maart en april te hebben betaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Excel Moeskroen

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio