Een deel van het Dyka-personeel dat in het nieuw filiaal in Massenhoven gaat werken, met derde van links filiaalleider Rony Aerts en derde van rechts commercieel directeur Europa Ludo Secretin. Tweede links staat Stijn Coninx, commercieel verantwoordelijk voor België.  

Een deel van het Dyka-personeel dat in het nieuw filiaal in Massenhoven gaat werken, met derde van links filiaalleider Rony Aerts en derde van rechts commercieel directeur Europa Ludo Secretin. Tweede links staat Stijn Coninx, commercieel verantwoordelijk voor België.  ©  kristin matthyssen

Dyka opent nieuw Massenhovens filiaal naast E313

Massenhoven -

In de Nijverheidsweg op de industriezone van Massenhoven vlak naast de E313 opende Dyka België vrijdag zijn nieuw filiaal. Het gaat eigenlijk om de verhuis van het filiaal van Hoogstraten. “De ligging hier is veel centraler en aannemers die aan de Oosterweelverbinding werken staan hier normaal in een half uur”, zegt Stijn Coninx, manager Project Business bij Dyka België.

Kristin Matthyssen

Dyka België, vooral bekend bij aannemers om de leidingsystemen in kunststof, verhuisde dus zijn filiaal van Hoogstraten naar Massenhoven. Om dat te vieren stond er vrijdag een frietwagen en was er een receptie. Dat de nieuwe locatie vlakbij de strategische kruising van de E313 en de E34 ligt, is ook een reden van de verhuis. Al was die strategische ligging bij de opening wel een handicap, want door een ongeval op de E313 stond het verkeer op de N14 tussen Zandhoven en Massenhoven ’s namiddags bijna compleet stil.

“Maar in normale omstandigheden zijn onze klanten vanuit het Antwerpse hier veel sneller dan in Hoogstraten”, zegt filiaalhouder Rony Aerts. “We hebben al acht filialen in België. Nu zijn we vanuit alle windrichtingen goed bereikbaar. Onze hoofdzetel is in Overpelt.”

DYKA zet ook zwaar in op duurzaamheid. 

DYKA zet ook zwaar in op duurzaamheid. ©  kma

Vroeger was het gebouw een logistiek centrum van de thuiszorgwinkel CM Goed. In het Dyka-filiaal in Massenhoven gebeurt geen productie. Het is een groothandel waar professionals uit de bouwsector terecht kunnen.

Tot de opening werkten er vijf personeelsleden, maar vanaf volgende week komt er al een zesde personeelslid in Massenhoven bij. De betere ligging moet ook het verder groeitraject mogelijk maken.

Het pand aan de Nijverheidsweg wordt momenteel gerenoveerd om een “shopervaring” te creëren.

Deze camionettes zul je voortaan meer in het Massenhovens straatbeeld zien. 

Deze camionettes zul je voortaan meer in het Massenhovens straatbeeld zien. ©  kma

Dyka België is producent en distributeur van kunststofleidingsystemen en wil inzetten op duurzame netwerken om natuurlijke, hernieuwbare elementen te vervoeren. In die optiek van duurzaamheid wil het bedrijf nu dichter bij de klanten komen, met minder vervoerskilometers.

Dyka heeft in totaal ongeveer 200 mensen in dienst in ons land en vormt een onderdeel van de Dyka Group, een businessunit van Tessenderlo Group. Het heeft productievestigingen in Steenwijk en ‘s Gravendeel (Nederland), Pelt (Belgisch Limburg), Sainte-Austreberthe en Bourges (Frankrijk) Jelcz-Lakowice (Polen), Aichach (Duitsland) en Vadna (Hongarije).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio