Alain Hoeckx, voorzitter van de handelaarsvereniging Deurne Centrum in de Gallifortlei.  ©  rr

Anderhalve kilometer rommelmarkt tijdens 2 Districtenpijl op zondag 10 juli: “We maken er een gezellige familiedag van”

Deurne -

De 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne vindt dit jaar plaats op zondag 10 juli. Het moet de eerste échte editie worden, sinds de koers van naam veranderde. De vroegere Havenpijl moest vorig jaar worden stopgezet door het noodweer. Om extra leven in de keet te brengen, haalt ook de handelaarsvereniging Deurne Centrum alles uit de kast, onder meer met een rommelmarkt van anderhalve kilometer lang.

Jan Stassijns

Dit jaar moet het jaar van de 2 Districtenpijl worden, na een uitgestelde editie in 2020 omwille van corona en een stopgezette editie in 2021 door het noodweer. De wielerwedstrijd tussen Ekeren en Deurne vindt dit jaar plaats op zondag 10 juli. De renners en rensters vertrekken in Deurne waar ze enkele ronden afleggen om dan via Merksem naar Ekeren richting aankomst te sprinten.

De 2 Districtenpijl moest vorig jaar stopgezet worden vanwege het slechte weer. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Rommelmarkt van 1,5 km

Winkeliersvereniging Deurne Centrum wil van die dag een feestelijk gebeuren maken en organiseert verschillende activiteiten. De meest opvallende moet de rommelmarkt zijn, die zich over anderhalve kilometer uitstrekt op en rond de Gallifortlei. Zo breidt het aantal standen gevoelig uit, naar 270. Ter vergelijking: vorig jaar waren er nog 70 standen. “Daarnaast zullen zo’n dertig artiesten voor de nodige ambiance zorgen”, vertelt Alain Hoeckx, voorzitter van de handelaarsvereniging. “We willen er een gezellige familiedag van maken. We hebben eerst de buurtbewoners de kans gegeven om zich in te schrijven voor de rommelmarkt. Nu hebben we ook de inschrijvingen open voor iedereen die een standplaats wil. Via de website kan je op een digitale plattegrond je eigen plekje reserveren. Een standplaats is drie meter breed en kost 15 euro.”

Andere activiteiten

Naast de rommelmarkt staan er nog heel wat activiteiten gepland. Zo is er het grote Vennebermontbijt op middenbermen van de Venneborglaan. Broodjeszaak Bakerville’s verzorgt de ontbijten en de Vennebar voorziet alle dranken.

In de Frank Craeybeckxlaan wordt een feestmarkt georganiseerd. En er zal ook een kidsrun plaatsvinden, de Karamellenloop.

www.deurnecentrum.be/feestintcentrum

www.2districtenpijl-ekeren-deurne.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners