Luc Bungeneers bij de muur waar de streetart komt.

Luc Bungeneers bij de muur waar de streetart komt. © Patrick De Roo

Merksem eert Gaston Berghmans met gigantische streetart

Merksem -

Merksem gaat de overleden populaire komiek Gaston Berghmans eren met een groot streetartwerk. Dat werk komt er in de vernieuwde Gaston Berghmansdreef aan het Bouckenborghpark. “De familie van Gaston is akkoord en vereerd met het werk”, zegt districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA).

Rebecca Van Remoortere

Op een grote muur van het Sint-Eduarduscollege die uitgeeft op de Gaston Berghmansdreef komt een grote muurschildering met het portret van de overleden Merksemnaar Gaston Berghmans op. “We beelden ook zijn bekendste alter ego Joske Vermeulen mee af. Het werk wordt vierhonderd vierkante meter groot. Ik vroeg eerst toestemming aan de echtgenote en vrouw van Gaston en zij lieten weten akkoord en vereerd te zijn met het werk”, zegt Luc Bungeneers.

Het werk komt er op een muur die dus eigendom is van het Sint-Eduarduscollege. De vier reclamepanelen aan de zijkant van de muur moeten wel blijven hangen omdat die belangrijk zijn voor inkomsten voor de school.

Merksemnaar Tim Marschang, beter bekend als Tim Streetartwerpenaar zal het project leiden. Streetartist BIRD gaat het maken. Hij is onder meer al bekend van een werk ter ere van de zorg, gemaakt tijdens de coronapandemie in Deurne.

Een eerder werk van BIRD.

Een eerder werk van BIRD. © BIRD

Het budget voor het nieuwe werk komt volledig vanuit het district Merksem. Heel het werk zal het district iets meer dan 22.000 euro kosten.

Gaston Berghmans kreeg in het verleden al een standbeeld van Joske Vermeulen in Merksem en ook Bouckenborghdreef aan het park werd omgedoopt tot Gaston Berghmansdreef. Die dreef wordt ondertussen heraangelegd en verfraaid. Berghmans woonde lang vlak over het park op een appartement op de Bredabaan. De komiek overleed in 2016.

“We hopen dat de streetartist in juni kan beginnen aan het werk. Die zou er veertien dagen voor nodig hebben. We willen graag het werk en de vernieuwde dreef daarna op gepaste wijze samen inhuldigen”, aldus Bungeneers.

Een eerste voorstelling van hoe het werk er ongeveer uit zal zien.

Een eerste voorstelling van hoe het werk er ongeveer uit zal zien. © district Merksem

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio