Tom, Steven en Maarten hebben meer dan 40 jaar ervaring in de horeca. 

Tom, Steven en Maarten hebben meer dan 40 jaar ervaring in de horeca. © Filip Spoelders

Hove Zuid ontvangt eerste klanten: “Op ons terras wanen de gasten zich in het Zuiden”

Hove -

Na Hove Centraal opent nu ook Hove Zuid. Het café en bistro van Maarten Boutmans, Tom Kindsabil en Steven Van Braekel is net geopend. “Op ons terras schijnt de hele dag de zon terwijl we kwaliteitsvolle gerechten aan eerlijke prijzen serveren”, vertellen ze.

Filip Spoelders

In augustus 2021 gaf het Autonoom Gemeentebedrijf van Hove de zaak tussen de gemeentelijke sporthal en het park in concessie aan de BV Hove Zuid. “Volgens de overeenkomst moesten we voor minstens 100.000 euro aan verbouwingswerken doen. Het gebouw verkeerde echter in erbarmelijke staat. Dus begonnen we met een nieuw concept op deze prachtige locatie. Uiteindelijk zullen we meer dan 600.000 euro investeren”, geven Maarten, Tom en Steven aan. Samen hebben ze meer dan veertig jaar ervaring in de horeca hebben.

Het interieur is volledig vernieuwd.

Het interieur is volledig vernieuwd. © Filip Spoelders

Het gebouw werd helemaal vernieuwd met meer dan 6,5 kilometer nieuwe elektrische bedrading, een professionele keuken, een toog als uithangbord en zuiders ogende planten op het terras met automatisch sproeisysteem.

“Ons terras is één van onze troeven. De gasten wanen zich in het Zuiden. De zon schijnt er van ’s morgens tot ’s avonds en het uitzicht op het park van Hove is overweldigend. Met ook zicht op de vernieuwde speeltuin met skatepark is dit de ideale plek voor kinderen, ouders en grootouders.”

Het terras met uitzicht op de speeltuin en het park.

Het terras met uitzicht op de speeltuin en het park. © Filip Spoelders

Binnenkort zal een glijbaan klaar zijn die de kinderen van op het terras veilig naar beneden kan loodsen.

Ook heel het interieur werd vernieuwd met vooral lokale aannemers onder toezicht van interieurarchitect Ward Moyson van Vorm. “Met ons luchtzuiveringssysteem spelen we nu reeds in op de wetgeving die pas volgende jaren van kracht zal worden.”

Bij mooi weer zon van ’s morgens tot ’s avonds.

Bij mooi weer zon van ’s morgens tot ’s avonds. © Filip Spoelders

Tot 24 mei serveert de keuken snacks en hapjes, vanaf dan gaat er een ervaren chef-kok met twee souschefs van start om een originele kaart te bereiden. “Onze overwegend Franse keuken zal gekenmerkt worden door seizoensgebonden bereidingen, suggesties en verse salades. We spelen bijvoorbeeld sterk in op het mosselseizoen. Verder zorgen we voor verse pannenkoeken en wafels of vers gedraaid ijs. Er komt ook een lunchmenu.”

De klanten zijn welkom voor een drankje met eventueel tapas tot een uitgebreid diner. “Om dit te bereiden, werken we samen met lokale producenten zoals De Laet-Van Haver uit Hove voor ons vlees en Schot Vishandel. Onze zeer toegankelijke wijnkaart hebben we samengesteld met Albo Drinks uit Wilrijk.” Op de brede tapkraan is plaats voor een suggestiebier maar ook voor Cristal, Grimbergen, Tripel Affligem en het Bolleke.

Verschillende bieren van het vat aan de nieuwe toog.

Verschillende bieren van het vat aan de nieuwe toog. © Filip Spoelders

“Eigenlijk is dit de locatie waar alle Hovenaren elkaar kunnen ontmoeten. Van sporters die de zaal gebruiken tot grootouders die met de kleinkinderen komen. Op ons groot televisiescherm tonen we geregeld voetbalwedstrijden of andere evenementen om tegelijkertijd tapas te serveren”, geven Maarten, Tom en Steven nog mee als tip. Ook biljarters en dartsspelers kunnen er aan de slag.

Hove Zuid is op weekdagen geopend vanaf 11.30 uur en in het weekend om 9.30 uur. Maandag is de sluitingsdag. De zaak is te volgen via de Facebookpagina en over enkele dagen op www.hovezuid.be.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio