Dirk Van Cleemput is één van de talentvolle cliënten van De Vijver. Hij werd als presentator bijgestaan door Heide De Feyter, de buurtvervlechter van De Vijver vzw.

Dirk Van Cleemput is één van de talentvolle cliënten van De Vijver. Hij werd als presentator bijgestaan door Heide De Feyter, de buurtvervlechter van De Vijver vzw.

De Vijver vzw organiseert talentenjacht, een voorsmaakje van een groot feest in juni: “Ik ben zenuwachtig, maar dat is Koen Wauters ook voor hij op het podium komt”

Deurne -

De Vijver vzw, dat mensen met een beperking en hun netwerk ondersteunt, organiseert op vrijdag 24 juni een groot feest voor zijn cliënten. Deze week kregen ze al een voorsmaakje, met onder meer optredens van twee jongeren uit de buurt. Zij zullen op 24 juni het voorprogramma verzorgen van De Romeo’s.

Jan Stassijns

De afgelopen coronajaren vierden verschillende deelwerkingen van De Vijver vzw een jubileum, van een tienjarig tot zelfs een vijftigjarig bestaan. Maar door de coronamaatregelen viel elk feest in het water. En dus besloot de vzw om dit jaar alles samen te vieren tijdens één groot feest op 24 juni. De Vijver vzw ondersteunt mensen met een beperking, zowel op het vlak van wonen, dagbesteding en recreatief en telt verschillende afdelingen.

Om de cliënten zelf, maar ook hun vrienden en familie al wat in de sfeer te brengen, vond deze week al een talentenjacht plaats, waarvoor jongeren uit de buurt zich konden inschrijven. Isha (15) en Fatai (12) zijn de beloftevolle artiesten die binnenkort het podium mogen delen met De Romeo’s, de hoofdact van het feest op 24 juni.

Fatai zong de pannen van het dak in activiteitencentrum De Hoeve in Deurne 

Fatai zong de pannen van het dak in activiteitencentrum De Hoeve in Deurne ©  Joris Herregods

“We willen de buurt zo veel mogelijk betrekken”, zegt Griet Pitteljon, algemeen directeur van De Vijver vzw. “Daarom hebben we ook een oproep gedaan bij jongeren en zo zijn Isha en Fatai geselecteerd. Daarnaast hebben we ook een jury, die bestaat uit een aantal cliënten. Zij beslissen wat het eerste liedje wordt dat De Romeo’s zullen spelen op 24 juni. Ze beslissen ook welke nummer de Vijverband speelt, dat is onze ‘huisband’ van (oud-)medewerkers. We willen laten zien dat onze cliënten niet enkel een beperking hebben, maar ook talenten.”

En Dirk van Cleemput is één van de cliënten die zijn talent ook deze week al toonde. Het talent om te entertainen. Samen met Heidi De Feyter, buurtvervlechter van De Vijver, staat hij in voor de presentatie. “Ik heb al voor 30 mensen op een podium gestaan”, zegt hij. “En als je dat kan, kan je alles. Vanavond zijn het zo’n 130 mensen. Tijdens het grote feest 600, maar dat maakt geen verschil meer. Natuurlijk ben ik wat zenuwachtig, maar dat is Koen Wauters ook voor het op het podium komt. Maar eens je er staat, loopt het wel los.”

Ook Isha heeft al wat ervaring op het podium. Ze speelde al mee in enkele musicals. “Mijn tante zit in een dagcentrum van De Vijver”, zegt ze. “Ik doe dit ook voor haar, om haar trots te maken. Het is ook leuk om na corona eindelijk nog eens iets te kunnen doen.”

Voor Fatai is het de eerste keer op een podium. “Ik heb in de muziekschool gehoord dat ze mensen zochten om op te treden”, zegt hij. “En ja, het is dus wel spannend”, zegt hij. “Maar ik vind het erg leuk om te doen.”

Isha (15) heeft al meerdere keren op een podium gestaan en blies iedereen omver met ‘Porselein’, het nummer van Yasmine in de versie van Like Me. 

Isha (15) heeft al meerdere keren op een podium gestaan en blies iedereen omver met ‘Porselein’, het nummer van Yasmine in de versie van Like Me. ©  Joris Herregods

www.devijvervzw.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio