.  

.  © rr

Componiste Indra Persoons speelt eigen repertoire in afstudeerconcert in de kerk van Heide

Kalmthout -

Indra Persoons is laatstejaars aan LUCA School of Arts in Leuven. Om te kunnen afstuderen als Master in Muziek moet ze een concert geven met eigen werk. Club Kalmthout zorgt daarvoor op zaterdag 7 mei in de kerk in Heide

Indra Persoons is al van kindsbeen af gepassioneerd door muziek. De Kalmthoutse is goed op weg om weldra af te studeren aan het LUCA School of Arts onder begeleiding van Piet Swerts.

“Om te kunnen afstuderen moet ik een volledig zelf gecomponeerd repertoire spelen. Club Kalmthout zorgde ervoor dat ik de kans krijg om dat live te doen in de kerk van Heide”, zegt Indra Persoons.

Indra Persoons.

Indra Persoons. © rr

Stefan Beyers van Club Kalmthout is best fier op de Kalmthoutse componiste. “Haar eerste compositie schreef ze toen ze vijftien was. In 2017 was “Doel”, zo heet die compositie, meteen goed voor de eerste plaats in de Internationale Compositiewedstrijd van het blokfluitfestival in het Duitse Nordhorn.

Naast “Doel” behaalden nog andere composities van haar een plek in de finale van een compositiewedstrijd. ‘Rite of Fire’ voor altviool solo werd finalist in de Northern California Viola Society Composition Competition 2019. ‘Prelude voor Franck’ voor viool en piano werd in 2021 finalist in de Prelude Wedstrijd van Nicolas Dupont.

Haar werk reikt verder dan de concertwereld, zo heeft ze gewerkt met filmmakers, regisseur Johan Vandenbussche, tango danseres Astrind Cerpentier en nam ze deel aan verschillende interdisciplinaire projecten in LUCA School of Arts.

Voor de uitvoering van haar composities doet Indra een beroep op enkele bevriende muzikanten uit het conservatorium en op het gerenommeerde strijkorkest Quattro Corde.

Het concert in de Sint-Jozefkerk in Heide begint om 20u. Tickets kosten 10 euro, UiTPAS en kansentarief 2 euro.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio