©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Supporters worden mee eigenaar van Lyra-Lierse

Vanaf 30 mei zullen supporters zich mee officieel eigenaar en aandeelhouder van Lyra-Lierse mogen noemen. De club uit de tweede afdeling zal vanaf die dag werken vanuit een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk (CVSO). Een structuur die meerdere aandeelhouders bevat van wie het stemrecht beperkt is tot maximaal tien procent.

kugu

Lyra-Lierse zal de enige club in het nationale voetbal worden die vanuit deze structuur werkt. De Pallieters zullen een dertigtal aandeelhouders kennen, van bedrijven uit de regio tot individuele supporters of supportersclubs. Hoofdaandeelhouder wordt het Pallieter Supporterscollectief, dat naast twee gewone aandelen ook over een gouden aandeel beschikt. Daar zijn de identiteitskenmerken van de club aan gekoppeld zoals het stamnummer, de clubkleuren en de locatie.

Lyra-Lierse hoopt met de uitgifte van aandelen naast het eigenaarschap voor supporters ook zijn financiële basis te verbreden met het oog op de terugkeer naar Lier op de site Hoge Velden. De Pallieters hopen er vanaf het seizoen 2024-2025 aan de slag te kunnen met zowel jeugd als eerste elftal.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio